Un llibre recorda els dos anys de la mort de l'escriptor i periodista, Toni Coromina

Aquest dimecres ha sortit a la venda «Set homes i un lloro», editat per Jordi Puntí i amb epíleg de Quimi Portet

El periodista i escriptor Toni Coromina
El periodista i escriptor Toni Coromina | Adrià Costa
Redacció
15 de novembre del 2022
Actualitzat el 16 de novembre a les 17:15h
La setmana que ve es compliran dos anys de la mort de l'escriptor i periodista vigatà Toni Coromina. Una efemèride que coincideix amb la publicació de Set homes i un lloro, un recull d'articles de Coromina i que està editat per Jordi Puntí i compta amb un epíleg del músic Quimi Portet.

L'obra ha sortit a la venda aquest dimecres i servirà per recordar l'aniversari de la mort d'un autor reconegut tant a la comarca d'Osona com arreu del país i que repassa algunes de les seves reflexions de sàtira política que el van fer popular.

Antoni Coromina i Pou, periodista, escriptor i col·laborador habitual d'Osona.com i NacióDigital, va morir el 22 de novembre de 2020 a l'Hospital Universitari de Vic, víctima de la covid-19. Nascut a la capital d'Osona el 1955, Coromina va desplegar al llarg de la seva vida una intensa activitat en molts àmbits. Des de l'estudiant rebel de finals dels anys seixanta fins a l'autor d'obres de ficció i usuari actiu de les xarxes socials d'Internet. 

També va ser professor de català i home de mil oficis durant la seva joventut, va participar en infinitat d'activitats cíviques i culturals en les quals la sàtira i l'humor no estaven mai absents. Coromina va ser un home polifacètic. I és que més enllà de l'escriptura es va prodigar en la fotografia, el dibuix o la música.