1 de 10
Economia

El comerç de Manlleu ven més que abans de la pandèmia

L'increment del cost de l'energia preocupa el sector que fa mans i mànigues per no pujar preus

Un home passa per davant dels comerços de Manlleu | Adrià Costa
per Gerard Vilà, Manlleu | 15 de novembre de 2022 a les 11:50 |
El comerç de Manlleu viu un moment dolç, tot i les dificultats derivades del cost de l'energia. I és que no només no han desaparegut negocis arran de la pandèmia sinó que, fins i tot, se n'han incorporat de nous. A més, des del sector celebren que venen més que abans de la pandèmia i és que el confinament municipal va fer descobrir molts establiments a veïns del poble, que habitualment anaven a grans superfícies. 

Des de l'Ajuntament es mostren molt satisfets i posen la ciutat com un centre de referència des d'un punt de vista comercial. L'alcalde, Àlex Garrido, deixa clar que es tracta d'un puntal de la ciutat i veu en els comerciants un exemple de promoció del poble. Garrido explica que, paradoxalment, la pandèmia va fer que molts manlleuencs coneguessin més el seu poble i va crear una consciència a l'hora de fer despesa.


Des de la Manlleu Associació de Botiguers (MAB) assenyalen que s'ha fet molt bona feina i esperen millorar encara més les xifres de cara a la campanya de Nadal que es preveu bona, tot i l'increment dels preus de l'energia i la inflació. De fet, la seva dinamitzadora comercial, Carme Peix, explica a Osona.com que molts establiments estan fent mans i mànigues per tal de mantenir els preus.


Per això, Peix demana que es reconegui l'esforç que fan els comerciants i recorda la importància de tenir una xarxa de botigues viva en un poble. Per això, explica, han apostat per fer pedagogia directament a les escoles i fer veure als més petits de la importància de comprar en botigues del poble.

Des de la MAB lamenten que molta gent aposti per les compres per internet, a empreses com Amazon o Ali Express. “Intentem fer entendre als nens que si compren en comerços locals contribueixen a que el negoci no tanqui i amb això es generen impostos que serveixen per poder tenir escoles, metges etc”, assenyala.


Formació digital


El que també ha portat la pandèmia ha estat una reconversió digital en molts comerços de la segona ciutat més gran d'Osona. Molts botiguers han incorporat Instagram com una forma de mostrar els seus productes, però també han fet habitual l'ús d'aplicacions com Whatsapp per comuniciar-se amb compradors.

A més, també han incorporat facilitats de pagament. De fet no es fa gens estrany poder comprar en algun establiment de Manlleu i poder pagar a través de Bizzum. A banda, des de la MAB estan fent una feina important de promoció del comerç i activitats relacionades per tal d'incentivar la promoció econòmica del municipi. 

 

Participació