​«(Des)embolicar la troca en 2 actes», la nova proposta teatral del Museu del Ter

L'obra es representarà en dos dies i planteja una lectura de la història industrial del Ter amb les dones com a protagonistes

Museu del Ter, a Manlleu.
Museu del Ter, a Manlleu. | Diputació de Barcelona
Redacció
10 de novembre del 2022
Actualitzat a les 12:02h
(Des)embolicar la troca en 2 actes és la proposta teatral, a càrrec de membres de l'entitat Teatre Centre, que presenta el Museu del Ter de Manlleu per aquest novembre.

Com indica el títol de l'obra, la posada en escena es representarà en dos episodis i dies diferents, els diumenges 13 i 20 de novembre. L'espectacle planteja una lectura de la història industrial del Ter, i de les exposicions permanents del museu, a través d'una mirada amb perspectiva crítica i de gènere, i amb petites dosis de "sarcasme i humor".

El primer episodi, el diumenge 13 de novembre, se centrarà en l'exposició del museu La societat industrial, amb els nous protagonistes: Fabricants i treballadors. Una setmana després (el 20 de novembre) es representarà el segon episodi. En aquesta ocasió, l'escenari serà l'exposició permanent La fàbrica de riu, que està situada a la planta baixa del museu, i tractarà sobre el treball en una fàbrica de filatura, en concret a Can Sanglas, la seu del mateix Museu del Ter.

Aquesta iniciativa anirà a càrrec de membres de l'entitat Teatre Centre, que a finals de l'any passat, ja van oferir una revisió dels Pastorets de Folch i Torres, des d'una perspectiva feminista i amb humor, amb el museu com a escenari.

L'activitat serà gratuïta, però s'ha de fer reserva prèvia trucant o a través d'un formulari que es troba al web del Museu del Ter.
Arxivat a