Torelló homenatjarà les víctimes de la covid amb un acte el dia 17

També es reconeixerà tota la solidaritat dels veïns del poble i d'altres localitats

Església de Sant Feliu de Torelló
Església de Sant Feliu de Torelló | Gerard Vilà
11 de novembre del 2022
Actualitzat a les 11:07h
Torelló homenatjarà les víctimes de la covid-19 amb un acte que es farà el proper dijous 17 de novembre. A la capital de la Vall del Ges hi van morir 58 persones, víctimes del coronavirus. L'acte constarà de dues parts. La primera, una missa que es farà a la parròquia de Sant Feliu, just al centre del poble i a la que hi pot assistir qui vulgui. La missa l'oficiarà mossèn Joan Torra i s'espera que hi vagin alguns dels avis de la residència de gent gran Cals Avis. 

Un cop acabada la missa, l'acte de record es traslladarà als jardins del geriàtric on es descobrirà una placa commemorativa, obra de l'escultor local Jordi Illamola. També es plantarà un arbre que portarà una cinta amb el nom de cada resident mort per la covid-19 i una altra cinta conjunta amb el nom de la resta de veïns que també hi van perdre la vida.

L'acte de record el presidirà l'alcalde del municipi, Marçal Ortuño, conjuntament amb la directora de la residència Cals Avis de Torelló, Victòria Vigué. En aquest sentit, Vigué assenyala que l'homenatge vol ser també un reconeixement a les persones que van ajudar durant els mesos més durs de la pandèmia. 

La directora ha explicat que Torelló sencer es va bolcar amb el geriàtric, amb la confecció de bates o mascaretes o aportant el que fos necessari en cada moment. Vigué, però, ha remarcat que hi van haver veïns d'altres pobles propers que també els van ajudar de manera desinteressada i vol que aquest acte sigui també un reconeixament cap a ells. 
Arxivat a