El CHV dona un nou ús a la roba malmesa dels seus centres

El consorci aposta per l'economia circular, i juntament amb la Fundació Trueta, han confeccionat bosses de roba reutilitzables pel transport de material dels professionals

El CHV i de la Fundació Dr. Trueta presenten el nou material
El CHV i de la Fundació Dr. Trueta presenten el nou material | CHV
10 de novembre del 2022
Nova col·laboració entre el Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Dr. Trueta que aposta per a l'economia circular. La iniciativa consisteix a confeccionar bosses de roba reutilitzables per substituir les que s'utilitzaven fins ara en el transport de material dels professionals del centre.

El CHV i la Fundació treballen junts habitualment a través dels serveis de gestió del paper confidencial, la custòdia de documents i la gestió dels residus de medicaments caducats.

Ara, la nova associació ha permès que, a partir de roba dels centres hospitalaris del consorci que s'ha fet malbé, i que en altres circumstàncies acabaria a l'abocador, treballadors de la Fundació n'hagin confeccionat 150 bosses per transportar els socs dels professionals des de la bugaderia fins al centre, i d'aquesta manera reduir el plàstic que es feia servir en el seu transport.
 

Una de les bosses reutilitzables que han confeccionat treballadors de la Fundació Dr. Trueta Foto: CHV


Fa temps que els professionals de l'Àrea Quirúrgica de l'Hospital Universitari de Vic manifestaven la necessitat de donar un segon ús a les bosses de plàstic que s'utilitzen, i ara, amb les bosses de roba reutilitzables que ha confeccionat la Fundació, la demanda es fa efectiva, i es podrà traslladar el material d'una manera més sostenible.

Amb iniciativa, ambdues entitats fomenten també la inserció laboral de persones amb malalties mentals. Des del CHV informen que, de moment, el projecte s'ha implantat a la Clínica de Vic, però que s'espera poder-lo fer extensiu a la resta de centres.
Arxivat a