1 de 10
Salut

El CAP Osona Nord fa 50 anys, amb la urgència de la reforma pendent

El centre de referència de l'atenció primària de la comarca atén més de 1.300 persones diàriament

Presentació dels actes del 50è aniversari del CAP Osona. | Gerard Vilà
per Gerard Vilà, Vic | 9 de novembre de 2022 a les 18:00 |
El Centre d'Atenció Primària Osona Nord de Vic celebra el 50 aniversari amb la urgència de reformar les seves instal·lacions. Una reforma que està contemplada en els pressupostos i que els professionals de la salut que treballen al CAP diuen que és primordial per millorar l'atenció. En concret, la directora d'Atenció Primària del centre, Marta Palou, explica que actualment estan condicionats per l'espai i això dificulta el dia a dia dels professionals. “Ens anirà molt bé per millorar des d'un punt de vista de l'atenció al pacient”, remarca Palou.

L'inici de les obres per remodelar l'actual edifici seria la millor notícia per als més de 1.300 pacients que cada dia han de ser atesos pel CAP Osona. En aquest sentit, la directora  del Servei d'Atenció Primària d'Osona de l'ICS, Anna Moreta, assenyala que la millora de les instal·lacions és una necessitat de fa temps i confien que el Govern mantingui la proposta que hi ha als pressupostos.


Moreta ha assenyalat que la plantilla està ben dimensionada per la quantitat d'atencions diàries que ha de fer i no ha entrat a valorar si cal o no un nou centre d'atenció primària a la capital de la comarca. “Nosaltres demanem la remodelació del centre. Si calen més centres no és una cosa de la qua en pugui dir res”, assenyala.

Des del CAP de referència de Vic es van fer 351.424 atencions durant el 2021 i en els darrers set anys freguen els dos milions, una xifra que fa evident el creixement del CAP Osona en els darrers anys. 


50 aniversari i moltes activitatsEl centre més important d'atenció primària d'Osona celebra el seu 50 aniversari i ho farà amb diverses activitats. A tall d'exemple, la setmana del 21 de novembre se celebraran set tallers i una caminada popular, amb la voluntat de promocionar hàbits de vida saludables. 


Entre els tallers que es faran, hi ha el de sòl pelvià, un altre de showcooking, un de musicoteràpia i relaxació un d'ús didàctic i terapèutic de les joguines sexuals, un d'alimentació saludable per infants per combatre la obesitat entre els petits i dos de reanimació càrdiao-pulmonar (RCP). La caminada popular del dia 27 de novembre serà un dels actes principals per commemorar l'aniversari de l'edifici, construit el 1970 i inaugurat l'1 de març de 1972. 

 

Participació