1 de 10

Vuit estudiants de la UVic-UCC participaran a la Setmana del Talent Audiovisual

La iniciativa, impulsada pel Clúster Audiovisual de Catalunya, té per objectiu connectar el talent emergent de les universitats amb la indústria del sector

Activitat duta a terme durant de la Setmana del Talent Audiovisual | Cedida
per Osona.com, Vic, Osona | 7 de novembre de 2022 a les 13:53 |
Vuit estudiants de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya presentaran 5 projectes audiovisuals a la Setmana del Talent Audiovisual, que se celebra del 14 al 18 de novembre al Caixa Forum de Barcelona.

La Setmana del Talent Audiovisual és un projecte impulsat pel Clúster Audiovisual de Catalunya i té per objectiu connectar el talent emergent de les universitats amb la indústria per tal d'innovar i trobar nous formats. La d'enguany serà la vuitena edició de la iniciativa i la primera en què es farà el salt internacional: comptarà amb la participació de centres universitaris europeus d'Estònia, Itàlia, Alemanya, República Txeca, Romania i Regne Unit. També hi participaran, per primera vegada, una desena de productores internacionals per detectar projectes audiovisuals amb potencial.


En aquest context, els vuit alumnes de la UVIC-UCC participaran en l'acte central de les jornades, el Pitching Audiovisual Universitat-Indústria, una iniciativa pionera a Europa que ajuda a donar vida a projectes innovadors del talent universitari. Per exemple, un dels projectes que han acabat tenint vida gràcies a aquesta iniciativa és la sèrie de televisió Les de l'Hoquei, de la productora Brutal Media en col·laboració amb Televisió de Catalunya.

En aquesta edició de l'esdeveniment hi participaran 80 joves professionals, 30 més que en la passada, i presentaran en format pitch 50 projectes audiovisuals davant de 170 empreses i productores audiovisuals amb l'objectiu de captar el seu interès i materialitzar-los.


Vuit estudiants de la UVIC-UCC presentaran cinc projectes audiovisuals


Els vuit estudiants de la UVIC-UCC que participaran en la Setmana del Talent Audiovisual ho faran amb 5 projectes audiovisuals a les categories de ficció, no ficció, videojocs i noves finestres.


A la categoria de no ficció s'hi presenta el projecte 16x25 mil. Sense límits, dirigit pels alumnes Toni Molist i Josep Solà, que se centra en Joan Parés, un apassionat del motor que, després de perdre un braç i una cama en un accident laboral, vol aconseguir el seu somni de competir al Dakar.

A la categoria de ficció hi competirà Cuenta atrás, un projecte d'Eva Bujons i Majda L'aziri que narra la vida de Kilian, un jove de 18 anys que, després de la mort de la seva mare, decideix contractar a un sicari per posar fi a la seva vida, però els amics i una nova família faran que vulgui tirar-se enrere.

El projecte Runes de Guillem Perramon, també alumne de la UVIC-UCC, participarà en la categoria de noves finestres amb un viatge en el temps per conèixer com eren les ciutats fa cent anys. La creació de paisatges sonors ajudaran a l'espectador a viure l'experiència en primera persona i a descobrir antics edificis ara desapareguts i recordar els fets que van determinar el seu enderrocament amb l'ajuda d'historiadors i arquitectes.

Finalment, Marina Urpí i Sílvia Masllorens competiran a la categoria de videojocs amb Raz Circus, un joc de taula que té la seva vessant virtual i que inclou experiències de realitat augmentada. Raz és el monstre d'un circ que intentarà donar caça a la resta de personatges que lluitaran per recopilar els objectes necessaris que els permetin fugir del circ amb vida. Dins de la mateixa categoria, també hi competirà el videojoc Samsara de Joel de Palau, una aventura gràfica en forma d'escape room on el jugador s'endinsa en un habitatge on hi ha hagut un assassinat i haurà de trobar les pistes per resoldre el misteri.

 

Participació