Els restauradors d'Osona veuen inevitable incrementar els preus per evitar tancar

El sector és reticent a fer-ho, però diu que no hi ha altra solució

Clients de diferents bars de Vic prenent alguna cosa
Clients de diferents bars de Vic prenent alguna cosa | Josep M Montaner
07 de novembre del 2022
Actualitzat a la 13:25h
Els bars i restaurants d'Osona incrementaran els seus preus tard o d'hora. El sector, que ha viscut uns mesos de bones facturacions, avisa que no hi ha una altra solució, després de la pujada sobtada dels preus de l'energia. De fet, el gerent de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme d'Osona i el Moianès, Toni Dinarès, explica que el sector és “reticent” a fer-ho però no hi veu altra solució. 

En aquest sentit, Dinarès demana als consumidors que entenguin aquesta decisió perquè els bars i restaurants han vist com se'ls ha pujat tot. A més, cal tenir en compte que recentment es va signar un conveni d'hostaleria que contempla un increment salarial als treballadors del 4%, que a més, és retroactiu. 

“Si la facturació no augmenta i la despesa sí que ho fa i de manera considerable, suposa una mort lenta i no augura res de bo. Hem d'acceptar que augmentin els preus”, ha remarcat el president dels hostalers osonencs.

La realitat és que el sector ve d'uns mesos molt bons, millors fins i tot dels d'abans de la pandèmia. I és que la demanda en els restaurants ha estat molt alta i les perspectives són bones de cara al darrer trimestre de l'any. Això ha fet que molts establiments hagin pogut aguantar, però arran de l'increment de preus de l'energia comencen a tenir problemes per fer front als deutes, si bé encara resisteixen.

El client local, el més fidel
Dinarès ha explicat que el client local ha estat el gran aliat dels restauradors de la comarca i ha respost “molt bé” els darrers mesos. Després de l'aixecament de les mesures per la pandèmia va comportar que els bars i restaurants hagin omplert els aforaments pràcticament cada cap de setmana. Cal tenir en compte que l'estiu no és una època especialment rellevant des d'un punt de . vista turístic -a diferència d'altres comarques de costa catalanes-. 

Tot i això, l'hostaleria osonenca ha registrat molt bones xifres. “S'han viscut uns mesos gloriosos i que han fet recuperar el sector després de la desgràcia de la pandèmia”, ha assenyalat Toni Dinarès, en una entrevista a Osona.com.

Amb tot, el president dels hostalers espera que el desembre segueixi la bona tendència perquè històricament els primers mesos de l'any son fluixos. I és que una bona facturació per Nadal, assegura poder arribar amb tranquil·litat a la Setmana Santa.