​Junts demana al Parlament la creació d'una nova comissaria a Manlleu

La nova ubicació permetria donar cobertura al territori Nord de la comarca d'Osona

Jeannine Abella, Lluïsa Bautista, Arnau Rovira i Irene Negre al Parlament
Jeannine Abella, Lluïsa Bautista, Arnau Rovira i Irene Negre al Parlament | Junts per Catalunya
Redacció
04 de novembre del 2022
El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha presentat una proposta de resolució per a la construcció d'una nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a Manlleu.

D'aquesta manera, la nova ubicació permetria donar cobertura al territori Nord de la comarca d'Osona i reduir el temps de trasllat de les patrulles a la Vall del Ges i la Vall del Bisaura.

D'altra banda, el grup parlamentari també demana que es dotin els efectius necessaris de Mossos d'Esquadra per donar cobertura a la nova comissaria.

Des de Junts expliquen que una de les principals preocupacions dels ciutadans de Manlleu és la seguretat i la sensació que hi ha pocs efectius policials a la ciutat, segons dades de l'última enquesta sobre la percepció ciutadana del municipi, els serveis i l'administració dels ajuntaments.

La diputada i membre de la comissió d'Interior, Irene Negre, acompanyada dels regidors de junts a Manlleu Arnau Rovira i Lluïsa Bautista, ha detallat que "el fet que l'Àrea Bàsica Policial de Vic doni cobertura a 51 poblacions molt disperses i, per tant, sigui una de les comissaries amb més poblacions sota la seva protecció, fa que no sigui possible aquesta cobertura de Manlleu".

Actualment, és la policia local de Manlleu qui suporta tota la càrrega de treball d'unes competències com a col·laboradora en seguretat ciutadana, fet que no permet treballar la proximitat, l'incivisme i la presencia policial. Els Mossos d'Esquadra, cos competent de la seguretat ciutadana al municipi, inverteix entre 35 i 70 hores setmanals a la població, fet que origina que sigui la policia local la que assumeixi la major part dels requeriments.

Des de Junts per Catalunya es considera que aquesta nova comissaria podria donar cobertura al territori Nord de la comarca fent possible reduir els temps de trasllat de les patrulles, per exemple a les poblacions de la Vall del Ges i la Vall del Bisaura, zones on últimament ha augmentat la delinqüència, o bé facilitant la connexió amb les zones rurals i alhora d'interès turístic del parc del Collsacabra, com Tavertet o Rupit i Pruit.

No és la primera vegada que la proposta d'un nou equipament policial a Manlleu arriba al Parlament, i ara caldrà presentar-la a la resta de partits del govern.
Arxivat a