50 artistes locals treballaran en directe a les botigues del centre de Vic

La iniciativa, impulsada per Vic comerç, comptarà amb un centenar d'establiments

Alguns dels comerciants que participen de la iniciativa NEXXES
Alguns dels comerciants que participen de la iniciativa NEXXES | ACN
Redacció
03 de novembre del 2022
Actualitzat a les 15:45h
Vic Comerç organitza els propers 5, 6, 11 i 12 de novembre Nexxes, una iniciativa que té per objectiu ensenyar el talent dels artistes locals i reivindicar el comerç de proximitat.

La proposta compta amb la participació d'un centenar de botigues i entre les activitats hi ha una cinquantena d'artistes locals que treballaran en directe a comerços del centre de Vic. El propòsit és reivindicar el talent local i el petit comerç a l'era d'un món globalitzat on comprar a un cop de clic pot ser molt fàcil.

El responsable artístic de la iniciativa i membre de la productora cultural Sun Raxxx, Didier Xavier, ha explicat que el primer cap de setmana, el del 4 i el 5 de novembre, les activitats, en horari de tarda, se centraran al Portal de la Rambla, al carrer Manlleu i al carrer Estret.

En el primer cas, al Portal de la Rambla, la música de discjòqueis animarà una tarda de muralisme i grafiti tot reivindicant l'art urbà. En aquest espai, també es crearà un mural participatiu on els clients que comprin al carrer rebran un pinzell per pintar-hi i l'artista acabarà d'imprimir el seu segell.

Al carrer Manlleu s'hi acolliran les exhibicions d'arts plàstiques, una Jam Session i una ballada de Swing. A més, cada botiga tindrà il·lustradors, ceramistes, artistes de la fusta o pintors, entre d'altres, treballant en directe.

Aquest mateix cap de setmana, el carrer Estret serà l'escenari d'un concurs de maniquins vivents que combinarà amb una creació literària aèria que pretén fer aixecar la mirada a compradors i passavolants.

El cap de setmana següent, el del 11 i 12 de novembre, la iniciativa Nexxes continuarà a la plaça Major, a l'entramat del carrer dels Argenters, el carrer Sant Vicenç, el carrer Cardona i a la plaça Canonge-Collell.

En el primer cas, durant les tardes de l'11 i el 12, en horari comercial, el punt neuràlgic de la ciutat acollirà tallers, jocs de circ i acrobàcies aèries. Entre les activitats per fomentar el comerç de proximitat hi haurà un Free tour que passejarà per diferents comerços en una visita teatralitzada i interactiva.

L'última proposta és l'espectacle lumínic Connexions que es podrà veure començant des del carrer Argenters.

Alguns dels noms que passaran pels comerços durant els dos caps de setmana són el pintor Jordi Serrat, l'escultor Joan Sentís o les il·lustradores Maria Gambús o Maria Saladié. En aquest sentit, Xavier ha explicat que es vol donar cabuda a totes les disciplines artístiques i a tots els artistes "que tenim al costat de casa".

D'altra banda, el president de Vic Comerç, Toni Brachs, ha avançat que si la iniciativa agrada, es començarà a treballar en una nova edició que podria tenir lloc de cara a la primavera.
Arxivat a