​La Fundació Formació i Treball obre una nova Botiga Amiga a Vic

Juntament amb Càritas presenten aquesta iniciativa solidària que a través de la venda de roba i complements de segona mà dona oportunitats laborals a persones en risc d'exclusió social

Anna Erra i representants de Càritas de Vic i la Fundació Formació i Treball durant la inauguració de Botiga Amiga
Anna Erra i representants de Càritas de Vic i la Fundació Formació i Treball durant la inauguració de Botiga Amiga | Fundació Formació i Treball
Redacció
03 de novembre del 2022
La Fundació Formació i Treball, entitat que treballa per una societat més justa, inclusiva, i solidària i intenta donar resposta a persones que es troben en situació de risc d'exclusió social, arriba a Vic amb Botiga Amiga, una iniciativa solidària que a través de la venda de roba i complements de segona mà dona oportunitats laborals a persones en risc d'exclusió social. El projecte tèxtil forma part de Moda re-, cooperativa sense ànim de lucre impulsada per Càritas i que opera en l'àmbit estatal.

La Fundació obre la seva primera botiga a Osona amb la col·laboració de Càritas Vic. Amb aquesta, ubicada a la Rambla del Carme 31, Formació i Treball suma ja 20 botigues repartides arreu del territori, i en concret, aquesta és la tercera que impulsa en col·laboració amb la diòcesi de Vic (una a Igualada, una a Manresa i l'última, a la capital d'Osona).

Botiga Amiga Vic ha estat creada amb una imatge moderna i actual i que pretén trencar els estereotips que s'associen a les botigues de segona mà. Actualment hi treballen tres persones.

El projecte aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i afavorint alhora la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social del territori. A més, els ingressos de l'establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables.

La cadena Botiga Amiga de Formació i Treball forma part de la cooperativa Moda re-, projecte estatal impulsat per Càritas. Aquesta iniciativa empresarial sense ànim de lucre està destinada a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització, el reciclatge i la venda de roba usada, amb l’objectiu principal de generar ocupació social i sostenible.
 

Anna Erra a la inauguració de Botiga Amiga a Vic Foto: Fundació Formació i Treball


Nova delegació de la Fundació i Treball a Vic
D'altra banda, Formació i Treball expandeix també les seves fronteres i obrirà una nova delegació a Vic amb l'objectiu d'ampliar la presència a les comarques d'Osona, Bages, Anoia i Ripollès, i arribar així a més persones.

Aquesta nova delegació s'arrelarà al territori i detectarà les possibles mancances per poder aportar solucions als col·lectius en situació de vulnerabilitat promovent projectes amb impacte social, desenvolupant itineraris sociolaborals per a col·lectius en situació de risc, creant llocs de feina i afavorint propostes de proximitat al i des del territori, d'entre altres propòsits.
 

Inauguració de Botiga Amiga a Vic Foto: Fundació Formació i Treball


El projecte tèxtil de la Fundació Formació i Treball
Basat en un model d'economia circular que respecta i cuida les persones i el medi ambient, l'objectiu és aconseguir generar llocs de feina en el territori, resoldre necessitats poc cobertes de roba en persones vulnerables i, a la vegada, reduir la generació de residus.

Una de les fites prioritàries de l'entitat en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides és el consum i la producció responsable. En aquest sentit, Formació i Treball gestiona tres plantes de tractament de roba i complements amb les quals assoleix un important estalvi d'emissions de Co2.

La Fundació també està compromesa amb els propòsits d'erradicar la pobresa a tot el món i en totes les seves formes, aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i nenes, promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom, reduir la desigualtat en i entre els països, garantir modalitats de consum i producció sostenibles, adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els efectes, i enfortir els mitjans per implementar i revitalitzar l'aliança mundial pel desenvolupament sostenible. 
Arxivat a