L'osonenc
Lluc Crusellas s'ha convertit aquest dilluns en el millor xocolater del món. El jove cap de pastisseria d'
El Carme de Vic i del grup
PaVic ha vençut a la final del
World Chocolate Masters, que s'ha celebrat a París en el marc del Saló de la Xocolata. El jove de Santa Eulàlia de Riuprimer s'ha imposat als altres 17 representants de països d'arreu, en la vuitena edició d'un certamen que se celebra cada tres anys.
Tot i la seva edat, Crusellas ja sabia què era ser el
millor pastisser de l'Estat, un reconeixement que va rebre l'any passat. Per això representava l'estat espanyol al WCM. Des d'aleshores, s'havia preparat a consciència per la competició internacional, que li ha permès pujar el darrer esglaó fins a l'Olimp de la pastisseria.
En català, Crusellas ha volgut donar les gràcies a tothom que l'ha acompanyat a París i als qui s'han sumat al seu "
petit gran projecte". "
Ha estat un any increïble, ho hem fet entre tots i ho hem gaudit", ha dit sobre l'escenari sota l'atenta mirada del món sencer.
Dissabte ja es va disputar la primera jornada del certamen i el jurat va donar a conèixer la classificació provisional: l'osonenc, i deixeble de
Nando Jubany, obria la llista. Un
elefant de tres metres d'alçada va deixar els jutges bocabadats. Els deu millors puntuats han disputat aquest dilluns la gran final, en què Crusellas s'ha tornat a imposar.
Un altre català,
Abraham Balaguer, també aspirava a tot al WCM, però no va superar el tall de dissabte. En el seu cas, però, representava
Suïssa, on treballa des del 2018. Tot i això, el xocolater compta amb altres reconeixements de prestigi. Ha guanyat els concursos al millor croissant i a la millor pasta de te.