Manlleu retira els contenidors per començar el porta a porta

El nou sistema de recollida de residus arrencarà aquest dimarts 1 de novembre

Els contenidors ja són història a Manlleu
Els contenidors ja són història a Manlleu | Adrià Costa
Redacció
31 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 8:25h
Manlleu ha retirat al llarg d'aquest cap de setmana els contenidors del carrer. D'aquesta manera, ja està tot a punt per començar aquest dimarts 1 de novembre la recollida de residus porta a porta. Es convertirà amb la ciutat més gran de Catalunya en utilitzar aquest sistema que garanteix uns elevats percentatges de recollida selectiva.

Després de la retirada dels contenidors, aquest dimarts es farà la recollida de la fracció resta amb els cubells del porta a porta. Aquest divendres, ja havia recollit el kit el 75% de la ciutadania, valor que es considera molt per sobre la mitjana.

El model de porta a porta de Manlleu s’ha adaptat a les casuístiques particulars de la ciutat com els edificis plurifamiliars de gran alçada, la recollida en barris disseminats i la possibilitat de dipositar, amb identificació, els residus de tèxtil sanitari en bústies d’aportació repartides per la ciutat. Una de les innovacions del servei és el desplegament de tecnologies digitals com l’aplicació ciutadana Sobren Motius.

Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, farà balanç del primer dia de la recollida acompanyat d’Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya. Participaran també en aquesta valoració la regidora de Medi Ambient, Maite Anglada, la gerent de gestió mediambiental de PreZero, Montse Bosch, i la vicepresidenta tercera del Consell Comarcal d'Osona, Margarida Feliu.

En acabar la roda de premsa està previst un breu recorregut pels carrers del voltant de l’Ajuntament de Manlleu per fer el seguiment del segon dia de recollida i mostrar els elements tecnològics previstos per donar el servei del porta a porta a Manlleu.

Qui més recicli, que pagui menys
Un dels objectius que el consistori pretén aconseguir amb el nou servei de recollida és la implantació d'un sistema de pagament per generació que beneficiarà a totes aquelles persones que actualment ja separen correctament, ja que, qui més recicli, pagarà menys.

El nou servei també preveu una aplicació ciutadana perquè les persones puguin consultar el calendari diari, la seva participació en temps real i rebre avisos i notificacions relacionades amb el servei. En podran fer ús, una vegada recollit el kit, a sobrenmotius.wcity.app.

Manlleu disposa de l'Oficina del Porta a Porta, activa des d'abans de l'estiu, ubicada al carrer Torelló, 41. Telèfon 900 500 578 / [email protected].
Arxivat a