GasN2itrogen i Neurekalab guanyen els Premis Innovacat 2022

Els accèssits Innovacat reconeixen Fundació Tac Osona i Cooperativa + 65 en uns premis de foment de l'emprenedoria dotats amb 40.000 euros

El guanyador del Premi Innovacat Avança
El guanyador del Premi Innovacat Avança | Adrià Costa
27 d'octubre del 2022
Actualitzat el 28 d'octubre a les 10:46h
Els Premis Innovacat 2022 ja tenen guanyadors. Després de l'aturada obligada per la pandèmia, la vuitena edició ha reconegut Neurekalab com a Empresa Jove i GasN2itrogen en la categoria Avança. El veredicte s'ha fet públic aquest dijous al vespre en una gala que ha omplert la Colònia Rusiñol de Manlleu.

A l’edició d’enguany hi han participat 34 empreses, la meitat en cada categoria, de tipologia molt diversa, des de totalment industrials a centrades en els serveis a les persones, passant per companyies molt innovadores o d'economia social. D'aquestes, 32 van passar el tall i van poder defensar el seu projecte durant tres minuts davant del jurat.
 

A continuació, tots els premis, finalistes i accèsits.

 Premi Innovacat categoria Empresa Jove
Per a empreses de menys de cinc anys i dotat amb 12.000 euros: Neurekalab. És una empresa social, sorgida com una spin off de la UB i la UVic-UCC, que ofereix solucions gamificades per detectar i tractar problemes d'aprenentage en nens i nenes.

Hi ha hagut un accèssit per a Més 65 SCCL (5.000 euros) i han estat finalistes Horta FermentsWheelzzz.

 Premi Innovacat categoria Avança
Per a empreses de més cinc de anys i dotat amb 20.000 euros: GasN2itrogen. Projecte de disseny, desenvolupament i comercialització a gran escala d'una tecnologia d'assecatge desagregat. Millora energèticament el procés existent per a l'assecatge de productes alimentaris curats i madurats, sense afectar-ne el producte final ni les seves qualitats.

Hi ha hagut un accèssit per a Tac Osona (5.000 euros) i han estat finalistes KarbondesignTac Osona.

 Guanyadors Assessorament Empresarial 
20 hores d’acompanyament d’una persona/empresa experta en l’àmbit empresarial escollida per l’empresa guanyadora del premi.

 Adorno
 Horta Ferments
 Kompini
 Pepeta Vilaró
 Valerdat

Una gala diferent
L’acte ha estat conduït per la coneguda periodista Cristina Puig. Enguany s'ha apostat per un canvi de format i a l’escenari s'ha viscut una conversa entre tres experts en emprenedoria. Hi han pres part Joan Font, director general del Grup Bon Preu; Genís Roca, president de Fundacio.cat; i Elisenda Tarrats, professora investigadora i coordinadora de la Unitat d’Emprenedoria de UVic UCC.

Els Premis Innovacat, de foment de l'emprenadoria a Osona i als territoris veïns, tenen un format bienal. Tanmateix, a causa de la pandèmia, no es lliuraven des del 2018. "Les empreses han de saber reaccionar quan passen coses impensables com la Covid o una guerra a Europa”, ha reflexionat Joan Font. Pel propietari del Grup Bon Preu, l'èxit comercial passa per molts factors, però ha considerat imprescindiible tenir bons equips.

Genís Roca, per la seva banda, ha reflexionat sobre la digitalització. "Mai pot ser un objectiu. L'objectiu ha de ser fer millor el negoci i això, segurament, implicarà incorporar una tecnologia o altra", ha apuntat. Finalment, Elisenda Tarrats ha destacat l'èxit d'ocupabilitat de la UVic com un "mèrit compartit" de la universitat i de les empreses del territori amb les quals hi mantenen un contacte molt estret.
 

Elisenda Tarrats, Genís Roca, Joan Font i Cristina Puig. Foto: Adrià Costa


Els premis estan organitzats per l’Ajuntament de Manlleu i les empreses Grup Bon Preu, Casa Tarradellas, Esbelt, Girbau, Isern i Seidor. En aquesta ocasió, tenien una dotació total de 40.000 euros. "No podíem esperar un any més a celebrar-los", ha destacat en la cloenda l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido.
Arxivat a