L'Audiència Nacional envia Txevi Buigas a judici per terrorisme

El jutge tanca el sumari de l'operació Judes, amb 13 investigats, mentre les defenses clamen pel retard en l’entrega de diligències secretes

Txevi Buigas, quan va declarar als jutjats de Vic
Txevi Buigas, quan va declarar als jutjats de Vic | Adrià Costa
Lluís Girona
24 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:04h
El jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional ha conclòs la instrucció de l’operació Judes contra 13 CDR investigats per terrorisme, entre els quals hi ha Txevi Buigas, de Folguelores. El magistrat Manuel García-Castellón ha tancat el sumari i ha enviat els acusats a judici, i així ho ha notificat a les defenses.

En un comunicat, Alerta Solidària ha denunciat que des de gener del 2022 s’han succeït fins a 11 resolucions que ordenaven el jutge instructor a lliurar a les defenses el contingut de les diligències secretes, i no van tenir accés a elles fins fa dues setmanes. Ara els ha deixat sense marge de maniobra, diuen, tancant el sumari pocs dies després.

Alerta Solidària s’ha queixat que durant la instrucció s’han practicat les proves que convenien a les parts contràries i s’ha endarrerit al màxim l’aportació de les diligències secretes, deixant les defenses sense marge per sol·licitar proves a partir dels nous coneixements adquirits un cop el magistrat tanca la instrucció només dues setmanes després.