La UVic-UCC atorga la Medalla Institucional a l'Associació Sant Tomàs i Ton Granero

El reconeixement és la màxima distinció de la universitat

Joan Casany, president de l’Associació Sant Tomàs, recollint la distinció
Joan Casany, president de l’Associació Sant Tomàs, recollint la distinció | Adrià Costa
Pere Pratdesaba
21 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 15:17h
La UVic-UCC ha lliurat aquest divendres la Medalla Institucional, que aquest any ha estat doble, a l’Associació Sant Tomàs i el dissenyador Ton Granero. El guardó és la distinció màxima de la institució i s’atorga a les persones o institucions que s’hagin distingit per la seva contribució a la vida de la universitat en qualsevol dels camps que conformen les seves activitats.

Les Medalles Institucionals s’han lliurat en el marc de la inauguració del curs acadèmic 2022-2023. L’acte ha suposat l’estrena del Paranimf de la Universitat, a la rehabilitada església de l’Hospital de la Santa Creu de Vic.

La UVic-UCC ha guardonat l’Associació Sant Tomàs per la seva contribució com a vector territorial i de cohesió social. També, per la tasca que desenvolupa en la promoció i millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o amb dificultats en el desenvolupament i les seves famílies a la comarca d’Osona. Igualment, per la col·laboració activa amb la UVic-UCC, tant en les propostes de doctorats industrials i noves línies d’investigació en l’àmbit sociosanitari, com en l’aportació de coneixement i expertesa en el servei conjunt del Sírius Vic per l’autonomia personal.

Una universitat amb “sensibilitat”
Joan Casany, president de l’Associació Sant Tomàs, ha rebut la distinció, i ha assegurat que l’entitat no seria la mateixa sense la seva vinculació a la UVic-UCC. “Una universitat del territori amb sensibilitat”, l’ha definida. 

També ha parlat la Mariona, una usuària de Sant Tomàs, que ha agraït la distinció i ha recordat la gran tasca de l’entitat que, entre d’altres coses, li ha permès trobar la seva primera feina. La jova ha reclamat el dret de les persones amb discapacitat intel·lectual a “ser presents a la societat amb les mateixes oportunitats que l’altre gent”. 

En el seu parlament, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha destacat la importància de Sant Tomàs a la comarca en la tasca inclusiva amb persones amb discapacitat. 

Pel que fa a Anton Granero, se li ha lliurat el guardó per la seva vinculació i participació en els orígens de la UVic-UCC des de diferents àmbits. També, per haver contribuït a la creació i el desenvolupament de les societats Eumo Editorial i Eumogràfic. Igualment, per haver format part del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, des d’on ha liderat el programa Fem UVic-UCC, entre molts d’altres mèrits, “sempre en benefici de la universitat”. 

En aquest marc, Granero ha volgut destacar el “prestigi” que Eumo i Eumogràfic han aportat al projecte universitari. Aprofitant la presència del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha reclamat el reconeixement de la UVic-UCC com a universitat pública. 

El conseller ha recollit el guant en el seu discurs i ha dit que n’havia pres “nota”. 
Arxivat a