Un jove de Centelles es converteix en el primer campió mundial de xapes

Adrià Garriga guanya el torneig de futbol taula a Sao Paolo, en una modalitat que s’estrenava enguany

L'Adrià, després de guanyar el campionat
L'Adrià, després de guanyar el campionat | @garriga_adria
Pere Pratdesaba
13 d'octubre del 2022
Actualitzat el 20 d'octubre a les 8:27h
Adrià Garriga, un jove de Centelles aficionat a jugar al futbol taula amb botons, va convertir-se el passat dilluns, 10 d’octubre, en el primer campió mundial d’aquest esport en la categoria de xapes. En la final fa derrotar l’hongarès Matko per 0-2 (podeu veure-la al vídeo).


El campionat mundial de futbol taula, que es disputa cada quatre anys, es va celebrar a Sao Paolo, al Brasil. Aquest era el primer any que s’incorporava la modalitat de xapes. “Per tant, podríem dir que soc el primer campió del món de xapes i durant quatre anys també seré l'únic de la història”, diu orgullós l’Adrià a les xarxes socials.

“Venia a Brasil a la recerca d'una experiència única que també era el meu gran somni. Gràcies al suport de tothom, em vaig poder finançar els vols i motivar-me encara més amb tot l'escalf rebut”, explica el jove. 

L’Adrià va disputar el campionat en tres modalitats. A les dues primeres, li va ser difícil adaptar-se al reglament, als botons i a l’elevat nivell de tots els professionals. Però en l’última modalitat, la de les xapes, ja va ser diferent.