1 de 10
futbol taula

Un jove de Centelles es converteix en el primer campió mundial de xapes

Adrià Garriga guanya el torneig de futbol taula a Sao Paolo, en una modalitat que s’estrenava enguany

L'Adrià, després de guanyar el campionat | @garriga_adria
per Pere Pratdesaba, Vic, Catalunya | 13 d'octubre de 2022 a les 11:58 |
Adrià Garriga, un jove de Centelles aficionat a jugar al futbol taula amb botons, va convertir-se el passat dilluns, 10 d’octubre, en el primer campió mundial d’aquest esport en la categoria de xapes. En la final fa derrotar l’hongarès Matko per 0-2 (podeu veure-la al vídeo).


El campionat mundial de futbol taula, que es disputa cada quatre anys, es va celebrar a Sao Paolo, al Brasil. Aquest era el primer any que s’incorporava la modalitat de xapes. “Per tant, podríem dir que soc el primer campió del món de xapes i durant quatre anys també seré l'únic de la història”, diu orgullós l’Adrià a les xarxes socials.

“Venia a Brasil a la recerca d'una experiència única que també era el meu gran somni. Gràcies al suport de tothom, em vaig poder finançar els vols i motivar-me encara més amb tot l'escalf rebut”, explica el jove. 


L’Adrià va disputar el campionat en tres modalitats. A les dues primeres, li va ser difícil adaptar-se al reglament, als botons i a l’elevat nivell de tots els professionals. Però en l’última modalitat, la de les xapes, ja va ser diferent.
 
El matí ja va aconseguir la medalla de plata de clubs amb Stick Breakers. Però la cosa no acabaria aquí i, en la modalitat individual, va anar superant rondes fins convertir-se en el campió.

L’Adrià ja ha rebut moltes felicitacions. Entre aquestes, la de l’alcalde de Centelles, Josep Paré.
 
Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació