Rafael Poch parlarà d'Ucraïna a l'estrena del Fòrum de Debats

El periodista oferirà la conferència "Els desastres de la guerra d'Ucraïna"

Rafael Poch
Rafael Poch | Youtube
Redacció
11 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:54h
El Fòrum de Debats inicia les activitats de la temporada 2022-23 el proper divendres, 14 d'octubre, amb una conferència sobre "Els desastres de la guerra d'Ucraïna" que anirà a càrrec de Rafael Poch de Feliu, periodista, escriptor i excorresponsal internacional. La conferència tindrà lloc a l'Auditori del Sucre i com a novetat d'aquesta temporada començarà a dos quarts de 8 del vespre, mitja hora abans que en cursos anteriors. Com sempre, anirà seguida de col·loqui.

La conferència anirà orientada a comprendre un conflicte  les causes del qual transcendeixen la narrativa maniquea que ens ofereixen els mitjans de comunicació majoritaris i a aclarir-ne la jerarquia de responsabilitats. Sense aquest aclariment serà molt difícil assolir una solució negociada i, per tant, augmentarà el risc de catàstrofes de més envergadura. Això justifica l'esment a la idea de desastre i la necessitat de comprendre'l de manera realista.

Rafael Poch de Feliu és un dels referents mundials més destacat en aquesta qüestió i amb un reconegut prestigi internacional. Va ser durant 35 anys corresponsal internacional, la major part dels quals (1988-2008) a Moscou i Pequín per al diari La Vanguardia. És autor de diversos llibres sobre Rússia, Xina, Alemanya... com, per exemple, La Gran Transición. Rusia 1985-2002 (Editorial Crítica) del qual aquesta setmana arriba a les llibreries la segona edició, amb un "epíleg ucraïnès" del propi autor, Entender la Rusia de Putin  (Ed. Akal, 2008).
Arxivat a