Ernest Crusats publica el seu primer disc en solitari

L’exlíder de La Iaia presenta a "La font gelada" una delicada peça d’orfebreria folk-pop connectada amb l’entorn i la natura.

Ernest Crusats, en una imatge promocional
Ernest Crusats, en una imatge promocional
Redacció
10 d'octubre del 2022
Actualitzat a la 13:48h
Després de la presentació del videoclip de Porta oberta (a sota) i amb l’eco encara recent de la seva preestrena en directe al Mercat de la Música Viva de Vic, Ernest Crusats publica el seu àlbum de debut en vinil, CD i digital, que ja està disponible. La font gelada és una delicada peça d’orfebreria folk-pop connectada amb l’entorn i la natura.


Gravat al Teatre de Guissona i produït juntament amb Jordi Matas, el primer disc en solitari del fundador de La Iaia és fruit d’una aposta estètica que, en el context actual, sembla gairebé radical. Onze cançons -dues d’elles instrumentals- enregistrades amb només vuit pistes que formulen una pregunta: hi ha cabuda per allò essencial entre tant soroll?

Un repertori que desarma en la seva aparent senzillesa, que t’introdueix en una atmosfera on el temps (i l’espai) no compten i que entronca amb els nostres clàssics dels setanta (Toti Soler o el tristament desaparegut Pau Riba) sense renunciar a una contemporaneïtat agermanada amb Sufjan Stevens o Adrianne Lenker (Big Thief).

El disc es podrà escoltar aviat: a Castelló (Fira Trovam, 4 de novembre) i Sant Hipòlit de Voltregà (Teatre, 6 de novembre), cites prèvies a la gira de presentació que arrencarà el 2023.
 
Arxivat a