El Collsacabra Viu inicia la col·laboració amb el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

El certamen portarà durant tot el mes d'octubre activats culturals, gastronòmiques, musicals, esportives i de natura a Rupit i Pruit, l'Esquirol i Tavertet

Presentació del Collsacabra Viu '22
Presentació del Collsacabra Viu '22 | Collsacabra Viu '22
Redacció
06 d'octubre del 2022
Actualitzat el 07 d'octubre a les 14:45h
Els alcaldes de Rupit i Pruit, Albert Marcé, de l’Esquirol, Àlex Montanyà, i de Tavertet, Albert Prado, han presentat el Collsacabra Viu ’22. Aquesta cinquena edició donarà el tret de sortida el  proper dissabte 8 d’octubre a Rupit i Pruit, lloc on s'ha fet la presentació d'enguany.

El Collsacabra Viu és una iniciativa mancomunada amb tots els pobles del Collsacabra que segueix l’estela dels inicis de la Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra amb un programa d’activitats a cada poble, durant els caps de setmana del mes d’octubre, i que abasta els àmbits de la cultura, gastronomia, música, natura i esport.

Enguany, una edició de gala que celebra la XXV Fira del Bolet de Cantonigròs i que comptarà entre d’altres amb l’actuació del grup Xiula a Cantoni; l’inici de col·laboració amb la Fundació Festival Cinema de Muntanya de Torelló, que permetrà gaudir a l’Esquirol de les pel·lícules guanyadores del certamen de 2021; el concert de la Carla Motis (Sant Andreu Jazz Band) i Hugo Menéndez a Rupit; la presentació de la Ruta Raimon Panikkar a Tavertet, acte que comptarà amb la participació d’Antoni Bassas; i la conferència del fotògraf de natura Iñaki Relanzón prèvia al lliurament de premis de la 6a edició del Concurs Fotogràfic Internacional del Collsacabra – CFIC 2022 a l’Esquirol.

Els alcaldes dels tres municipis han destacat que, com és característic del Collsacabra Viu, les activitats seran diverses i estaran orientades a gaudir de l’entorn i a posar en valor el paisatge, la gent, el patrimoni i la història del Collsacabra. La tirolina gegant a la cinglera de Tavertet, la visita teatralitzada a la ferreria de Can Rovira a Rupit, les trobades per a la creació de les comunitats energètiques de Cantonigròs i de l’Esquirol, les xerrades sobre la gestió dels boscos. Activitats per a tots els gustos i per a totes les edats durant els caps de setmana d’octubre.

Aquest any, a més, amb especial reconeixement de tots aquells que van fer possible l'inici de la Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra l’any 2002, com  l’Associació Amics del Cingles del Collsacabra amb l’Ernest Gutiérrez, que ha estat convidat a la presentació, i totes les persones que al llarg d’aquests 20 anys han col·laborat en la tasca de donar a conèixer el patrimoni natural i cultural d’aquest territori.

 Consulteu aquí totes les activitats
Arxivat a