1 de 10
successos

Albert Serra renuncia a l'acta de regidor i diu que és víctima d'una campanya de «calúmnies» i «difamació»

L'exalcalde de Roda de Ter ha estat acusat de comportaments masclistes durant la Festa Major

Albert Serra, en una foto d'arxiu | ACN
per Pere Pratdesaba, Vic, Catalunya | 6 d'octubre de 2022 a les 11:30 |
L'Associació Diables Pont Vell de Roda de Ter, entitat organitzadora de les Barraques de la Festa Major, ha denunciat en un comunicat "comportaments masclistes" per part de l'exalcalde del municipi i actual regidor a l'oposició (Independents per Roda), Albert Serra, tal com ja va informar aquest diari (podeu llegir el document a sota). Asseguren que durant la nit dels concerts "vàries dones van patir un tracte ofensiu i degradant per part d'aquesta persona" i titllen el seu comportament de "menyspreable i indigne". En un comunicat, Serra ha anunciat que presenta la seva renuncia com a regidor i que ha estat "víctima" d'una campanya de "calúmnies i difamacions" que posen en "escac" la seva dignitat i honorabilitat.


El comunicat fet públic per Diables del Pont Vell acusa Albert Serra d'haver tingut un comportament "menyspreable" i "indigne" durant els concerts de la Festa Major. L'associació defensa l'exposició pública dels fets perquè "davant de comportaments masclistes, el silenci ens fa còmplices". Des de Diables fan una condemna "ferma" d'aquest tipus de comportaments, "sense tenir en compte l'origen, el cognom o el càrrec".

De la seva banda, Independents pel Progrés, el partit amb el que Serra va ser alcalde fins el 2020 i amb el que ara era cap de l'oposició després d'una moció de censura que van impulsar ERC i Junts, defensen que els fets són "totalment reprovables". La regidora Yolanda Tristancho, fins ara número 2, ha explicat que el grup li va demanar a Serra la dimissió com a cap de llista, però també com a regidor i com a membre del grup. La decisió ha arribat aquest dimecres al matí. Tristancho ha explicat que ara volen "passar pàgina" de l'episodi.


La regidora ha defensat i ha agraït la feina que va fer Albert Serra en la seva etapa d'alcalde entre els anys 2015 i 2020 i li ha desitjat "molta sort". Yolanda Tristancho ha avançat que es postula com a cap de llista d'Independents pel Progrés de Roda de Ter i dedicarà els propers mesos a preparar la candidatura. Independents pel Progrés va ser el partit més votat al municipi en les últimes eleccions amb el 39,5% dels vots, per davant d'ERC i Junts.
 

La nota emesa pels Diables


 
Participació