El Club Patí Vic... i ara què?

L’Ajuntament comprarà l’entitat, immersa des de fa gairebé tres anys en un concurs de creditors, i prepara un projecte de reforma global

El Club Patí Vic
El Club Patí Vic | Adrià costa
11 d'octubre del 2022
Actualitzat el 20 d'octubre a les 8:27h
Les angoixes del Club Patí Vic ja s’han acabat. L’Ajuntament de la ciutat ha fet un pas endavant i comprarà l’entitat, immersa en un concurs de creditors (abans, suspensió de pagaments) des de fa gairebé tres anys, durant els quals el fantasma de la desaparició ha planat sense concessions.

Sense viabilitat econòmica i en una zona on el POUM només considera que hi pot anar un equipament esportiu, el jutge no ha tingut massa opcions: posar el club a subhasta per poder pagar el deute. Només s’hi ha presentat l’Ajuntament.
 
Ara, però... què passarà? Quan trigarà i com es farà la venda? Com es pagarà? Quin és el futur de la secció d’hoquei, que havia estat durant anys a l’elit? Quins esports es mantindran? T’ho intentem explicar.

Quina quantitat pagarà l’Ajuntament?
El consistori ha fet una oferta d’1.150.000 euros, que el jutge ha acceptat i que servirà per pagar el deute que l’entitat té amb CaixaBank. En tot cas, cal esperar per si surten altres ofertes, la qual cosa no sembla massa probable.
 
Com es pagarà?
L’Ajuntament farà una modificació del pressupost de la regidoria d’Esports. La proposta haurà de passar pel ple on l’equip de govern té majoria. No hi haurà problemes.

Quin és el calendari?
L’Ajuntament preveu l’adquisició de l’equipament entre novembre i desembre. El club passarà a ser llavors municipal i l’accés deixarà d’estar restringit als socis.
 
Quin tipus de gestió s’aplicarà?
Hi ha dues possibilitats: directe o concessió. L’Ajuntament encara no té res decidit però veu amb bons ulls la concessió, que ha funcionat molt bé en d’altres equipaments municipals. Tot i que la gestió sigui privada, el club seguirà sent municipal i, per tant, tothom hi podrà entrar. 

El projecte de rehabilitació
A més de la inversió en la venda, l’Ajuntament té previst destinar entre sis i set milions d’euros per a la reforma de les instal·lacions. El projecte no es farà de cop i tindrà diverses fases que encara no estan definides. 

De moment, es construirà una sala de gimnàs i d’activitats dirigides. La piscina exterior es mantindrà per a l’estiu i també els pavellons, per a la pràctica de l’hoquei. Les obres s'iniciaran a la resta de l’equipament (pistes de pàdel i tennis i entorn).

Com queden les activitats i els esports?
- Els equips del club d’hoquei continuaran utilitzant les instal·lacions com fins ara. El sistema és el mateix que d’altres entitats d’altres esports que juguen en instal·lacions esportives municipals: l’Ajuntament els cedeix l’equipament.

- Nova sala de gimnàs i d’activitats dirigides.

- Tennis i pàdel, amb pistes reformades. 

- Piscina interior reformada. Piscina externa, de moment, es queda igual.
Arxivat a