​Ortuño tornarà a optar a l'alcaldia de Torelló amb un projecte «continuista»

L’alcalde encapçalarà la candidatura d’ERC-JpT a les eleccions municipals de 2023

L'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, en una foto d'arxiu
L'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, en una foto d'arxiu | Adrià Costa
Pere Pratdesaba
05 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:18h
Marçal Ortuño, actual alcalde de Torelló per ERC-JpT, es tornarà a presentar a les properes eleccions municipals de 2023 amb un projecte “continuista”, segons ha explicat a Osona.com. L’equip que l’acompanyarà serà gairebé el mateix que en aquesta legislatura, amb alguna incorporació puntual.

ERC-JpT ha governat aquesta legislatura en solitari i en minoria. Té set dels 17 regidors del total del consistori. “Hem intentat aconseguir els suports puntuals dels altres grups per a cada projecte i fins i tot per a cada punt de l’ordre del ple. Ho hem fet amb el PSC i la CUP. En canvi, no hem pogut arribar mai a cap acord amb Junts, en alguna ocasió de forma ben estranya”, explica Ortuño.

L’alcalde considera que l’actual legislatura se’ls ha fet “curta”, i no han pogut desplegar els projectes tal com havien previst. Diversos factors hi han influït, apunta: un equip de govern novell, sense experiència a l’administració, al que li ha costat fer rodar l’engranatge; el govern en minoria, que ha obligat a buscar acords de manera continuada; i els dos anys de Covid, que ho han alentit tot.

Ortuño vol acabar de definir alguns dels projectes que han quedat a mig fer en aquesta legislatura. Un dels més importants és la construcció d’un equipament sociosanitari per a persones amb discapacitat intel·lectual, que ha quedat frenat de cop amb la pandèmia. “Ara podrem redefinir el projecte, en base a les necessitats d’aquest col·lectiu. Pot ser una residència, pisos tutelats, ajuda domiciliària...”, apunta. 

No és l’única proposta del programa d’aquesta legislatura que ha quedat a mitges tintes. L’alcalde té intenció de finalitzar la reforma del mercat municipal i el centre cultural del Club, que són algunes de les “apostes fortes per aquest mandat”. Sense oblidar les obres a la platea del teatre Cirvianum, el carrer Sant Miquel, la placeta Pujol i l’avinguda dels Pirineus. 

Ortuño es presentarà amb la mateixa fórmula que a les passades eleccions: com a independent d’una coalició entre ERC i Junts per Torelló. 

L’objectiu d’Ortuño és aconseguir, en primer lloc, la victòria a les eleccions amb un marge suficient per revalidar l’alcaldia, i llavors intentar arribar a la majoria absoluta per no dependre d’altres formacions.