Albert Castells, investigat per prohibir al PP instal·lar una carpa: «És una clara judicialització de la política»

El regidor de Vic, que ha declarat aquest dimarts als jutjats de la capital d'Osona, assegura que està "molt tranquil"

Albert Castells, sortint dels jutjats de Vic, aquest dimarts
Albert Castells, sortint dels jutjats de Vic, aquest dimarts | ACN
Redacció
04 d'octubre del 2022
Actualitzat a la 13:03h
El regidor de Manteniment i Serveis de l'Ajuntament de Vic, Albert Castells, ha declarat aquest dimarts als jutjats de Vic com a investigat per haver denegat al PP instal·lar una carpa informativa a la plaça Major el mes de gener passat. A la sortida, Castells ha dit que està "molt tranquil" i ha lamentat que els populars hagin optat per la via penal i no la del contenciós administratiu: "Ens sembla una pèrdua de temps pels jutjats i una clara judicialització de la vida política del país".

El regidor ha dit que el jutge li ha fet preguntes en relació a la decisió de denegar la carpa informativa i ha defensat que l'Ajuntament "va prendre la decisió adequada en el context polític que hi havia al país per garantir la pau i la convivència".

Castells ha arribat als jutjats acompanyat per diversos membres de l'equip de govern de Junts per Catalunya i també per un dels regidors de l'oposició, Marc Camacho de Capgirem Vic. A més, una quinzena de persones també s'han apropat fins als jutjats de la capital d'Osona per donar-li suport. A la sortida i en declaracions als mitjans de comunicació, el regidor s'ha refermat en la decisió que van prendre: "Estem molt convençuts del que vam fer".

El regidor de Manteniment i Serveis, Medi Ambient i Món Rural és també el candidat de Junts a les properes eleccions municipals. Precisament, Castells ha vinculat la decisió dels populars amb la seva candidatura: "Volen derrocar l'adversari polític des del punt de vista judicial". En aquest sentit, el regidor considera que "els conflictes administratius els ha de resoldre l'administració" i lamenta que "hi ha una clara intencionalitat política darrere de la decisió de portar aquest fet per la via penal".

Preguntat per la pena a la qual es pot enfrontar, Castells ha dit que quan el jutge decideixi si obre judici o arxiva el cas es veurà quines penes demana. Tot i això, considera que "si fas interpretacions de màxims, qualsevol ciutadà pot acabar en un jutjat penal per temes que són administratius". Castells ha explicat que el seu advocat li ha comunicat que "en pocs dies" tindran la resolució definitiva del jutge.

El cas es remunta al mes de gener passat, quan el PP va informar que el regidor Albert Castells li havia denegat la petició d'instal·lar una carpa informativa a la plaça Major de Vic enmig de la polèmica per la sentència del 25% de castellà a les escoles del país. La Fiscalia va obrir aleshores una investigació a instàncies del president del PP a la ciutat, Pau Ferran, per a dirimir si hi havia hagut una vulneració del dret fonamental a la llibertat d'opinió i expressió. 

Arxivat a