El Casal Popular Boira Baixa adquireix l'edifici on preveu construir la seva nova seu

El local tindrà un espai de reunions i assemblees i també una gran sala polivalent

Acte de presentació
Acte de presentació | Casal Boira Baixa
Redacció
03 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:32h
El Casal Popular Boira Baixa de Manlleuva anunciar dissabte novetats rellevants al voltant del projecte de construcció d’una nova seu social. Des que l’abril de 2021 va presentar públicament la iniciativa, l’entitat manlleuenca ha treballat intensament per fer realitat l’ambiciós objectiu plantejat.

A partir de fons propis, d’aportacions personals i col·lectives i de les quotes de soci, el Boira Baixa ha formalitzat recentment l’adquisició de l’edifici ubicat a la cruïlla entre la plaça Flama del Canigó i el carrer Enric Delaris, assegurant així l’emplaçament del nou casal projectat. Amb un brindis de celebració i el desplegament d’una pancarta gegant a la façana de la que “en un futur cada vegada més proper” serà la seva nova seu, l’entitat ha donat a conèixer la bona nova.

Un cop celebrada la notícia, des del casal destaquen la voluntat de “posar-se a treballar immediatament” per seguir avançant en el projecte. En aquest sentit, el proper dissabte 8 d’octubre, a partir de les 10 del matí, convoquen la que serà la primera “jornada de treball” al nou edifici, oberta a tota la població. “Ens agradaria ser moltes per poder començar a pencar de valent en tot allò que puguem fer amb les nostres mans”, asseguren.

Així doncs, convoquen tothom qui ho vulgui a acompanyar-los, “equipades amb roba vella i moltes ganes de fer juntes els primers passos a la plaça Flama del Canigó”, alhora que fan una crida a portar eines de treball. La jornada inclourà dinar popular amb opció vegana per a tothom que hi assisteixi.
 

Un dels espais de l'edifici adquirit. Foto: Casal Boira Baixa


L’anunci de l’adquisició de l’edifici també ha estat aprofitat per explicar algunes novetats al voltant de la nova seu, com ara que finalment es decanten “per la rehabilitació de l’edifici existent” després d’haver-ho valorat tècnicament i políticament, així com que aposten per un desplegament “per fases” del projecte, sense que això impliqui “renunciar al global de la iniciativa” presentada fa un any i mig. El nou equipament tindrà un espai de reunions i assemblees i una gran sala polivalent.

També recorden que el nou casal va molt més enllà de les parets que l’albergaran i que, amb ell, pretenen “augmentar la seva capacitat transformadora” i “proporcionar al teixit associatiu i popular manlleuenc un espai útil i versàtil”, que actuï com a “punt de trobada i de generació de sinergies”.
Arxivat a