​La biblioteca Pilarín Bayés de Vic obre les portes aquest cap de setmana

La inauguració oficial de l'equipament es farà aquest divendres i comptarà amb un espectacle sorpresa de llum i música

Entrada a la biblioteca
Entrada a la biblioteca | Josep M. Montaner
Redacció
07 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:49h
Vic inaugurarà la biblioteca Pilarín Bayés aquest divendres, 7 d'octubre. L'acte oficial començarà a les 8 de la tarda, amb diversos parlaments: l'alcaldessa Anna Erra, la ninotaire Pilarín Bayés i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Cañizares. Tot seguit, hi haurà un espectacle sorpresa de música i llum al carrer, obert a tota la ciutadania.

Els ciutadans podran visitar la biblioteca amb calma aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, quan s'ha programat una jornada de portes obertes

L'estrena de la biblioteca, a més de la seva importància cultural, també tindrà un gran significat urbanístic. L'equipament converteix el riu Mèder en en un nou eix cultural que unirà la biblioteca, la catedral, el Museu d'Art Medieval (MEV), les Adoberies, l'ACVic i l'Atlàntida.

D'altra banda, el centre també trenca amb el concepte convencional de biblioteca, ja que s'hi desenvoluparan moltes altres activitats. A més de ser un espai de lectura, d'estudi i formació, té un espai Lab per acollir-hi residències musicals; una sala d'actes, jardí i terrassa per esdeveniments literaris, socials i culturals; i un bar-restaurant, entre d'altres.

D'aquesta manera, a més de bibliotecaris, l'equipament comptarà amb noves figures de dinamització cultural i comunitari. La plantilla és d'unes 25 persones, 11 de les quals de nova contractació.

Tot el material de la biblioteca Joan Triadú s'ha traslladat ja a la Pilarín Bayés. En total, han estat uns 80.000 volums que s'han hagut de moure.

Arxivat a