​Una festa major del porc i la cervesa artesana

Gran resposta de públic, amb 15.000 assistents, a la nova etapa de la fira gastronòmica de Manlleu

Els cansaladers de Manlleu van ser els protagonistes del Porc i Cervesa
Els cansaladers de Manlleu van ser els protagonistes del Porc i Cervesa | Arnau Urgell
03 d'octubre del 2022
Actualitzat el 05 d'octubre a les 9:23h
Dissabte a quarts de set del vespre ja era quasi impossible trobar una taula a la plaça Fra Bernadí de Manlleu. Mentrestant, les cues per aconseguir un entrepà començaven a ser notables. Tampoc paraven els tiradors de cervesa artesana de la desena de productors que es van donar cita a la capital del Ter. Globalment, van ser 15.000 visitants els que van passar pel centre del municipi.

En definitiva, gran resposta d'assistència al Porc i Cervesa del retorn a la normalitat. Una edició –“la millor de la història”, pronosticava a la prèvia el regidor Eudald Sellarès-, que també havia de suposar un punt d'inflexió en el format. Un estudi havia determinat com modernitzar-la i sembla que la fira gastronòmica va ben encaminada cap al futur. 

Les estructures de fusta li donaven un aire de market estival de la Costa Brava. Mentrestant, l'Aula del Gust s'havia traslladat a Can Puget amb bona resposta del públic. “Hem fet el ple en cada sessió”, explicava David Sanglas, coordinador d'aquesta iniciativa. La música –amb nou propostes en tres dies- completava un còctel que consolida el Porc i Cervesa just quan celebra el trentè aniversari. “Crec amb fermesa que ha estat la millor de la història”, concloïa Sellarès en posar el punt i final als tres dies de fira.
 

Èxit de públic del Porc i Cervesa 2022. Foto: Arnau Urgell


Protagonisme dels cansaladers
El Porc i Cervesa va néixer com una versió osonenca de l'Oktoberfest, però s'ha convertit també en una reivindicació de la gastronomia i la cultura vinculada al sector porcí. En aquest sentit, els grans protagonistes d'aquesta edició han estat els tres cansaladers locals que acumulen quatre guardons de millor llonganissa de Catalunya.

Josep Terradellas de Can Cerilles, Toni i Dani Molist de Carnisseria Molist, així com Cesc Colom de Carnisseria Colom-Vila van ser els encarregats divendres de punxar el barril, activitat inaugural de la fira gastronòmica. Va ser un homenatge, però també una manera d'augmentar l'autoestima manlleuenca i de demostrar el nivell de les cansaladeries de Manlleu.

Quin és el secretens preguntàvem en aquest reportatge. La feina ben feta, buscar l'excel·lència, el clima, la competència sana...? Segurament, la suma de tots aquests factors i també la voluntat de tenir el millor producte per a la clientela local i de fora. Els tres, per cert, van rebre una medalla per part del consistori.

El barril inaugural era de Kom Beer. Es tracta d'una cervesera artesanal que, procedent de la Garriga, ha aterrat fa pocs mesos a la capital del Ter. “Ho hem fet amb molt bon peu i ens sentim molt benvinguts”, destacava Albert Raurell, un dels impulsors d'una marca amb clares reminiscències ciclistes que ha ocupat les instal·lacions de la desapareguda Pilster.

No va fallar la “veterana” Cervesa del Montseny –ja amb 15 anys d'història-. De fet, Albert Sánchez, un dels seus impulsors, va ser el responsable de seleccionar i coordinar les cerveseres presents a la fira. N'hi havia de comarques veïnes com el Ripollès –Minera de Sant Joan de les Abadesses i la Calavera de Ripoll-, d'arreu de Catalunya i, també de fora, com la Bidassoa Basque Brewery. El primer premi, per cert, per a la Mala Vida del Montseny, una negra Imperial Stout d'11 graus.

Arxivat a