​Vic prioritzarà a les escoles bressol la contractació de mestres que estudiïn a la UVic-UCC

La iniciativa estreny els lligams entre ciutat, escoles i universitat

Presentació del conveni
Presentació del conveni | Ajuntament de Vic
Redacció
03 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:09h
L’Ajuntament de Vic i la UVic-UCC han signat un acord de col·laboració que prioritzarà la contractació dels estudiants que hagin cursat el cicle formatiu de grau superior (CFGS) en Educació Infantil (TEI) i que estiguin realitzant un grau o un doble grau de mestre a la UVic, per tal que puguin treballar a les escoles bressol municipals de Vic.

L’objectiu d’aquest acord és facilitar la incorporació al mercat laboral dels tècnics en Educació Infantil que continuïn la seva formació en els graus de mestre en Educació Infantil, Educació Primària o bé en el doble grau en Educació Infantil i Primària amb Menció en Llengua Anglesa a la UVic.

Segons la regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, es tracta d’una aposta que neix de la voluntat de l’Ajuntament de Vic de continuar millorant la qualitat educativa, sobretot en aquesta etapa de 0-3 anys, i de continuar teixint aquesta xarxa de treball interdisciplinari que "hem construït amb la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia al llarg dels anys”.

Aquest any s’han contractat 12 persones, que podrien arribar a ser 15 en funció de com acabi la matrícula. A banda de la millora de la qualitat educativa que té la vista posada en els infants i les seves famílies, l’acord també “suposa un reconeixement per a aquests professionals, ja que se’ls adapta l’horari de treball perquè puguin continuar estudiant a la universitat”, ha afirmat.

Així doncs, l’Ajuntament donarà a conèixer cada any les places que s’hauran de cobrir i el Servei de Carreres Professionals de la UVic, juntament amb la coordinació del grau en Mestre d’Educació Infantil, portarà a terme la difusió de les ofertes de treball entre les possibles persones candidates. L’Ajuntament dedicarà 97.000 euros a aquesta acció.
Arxivat a