L'aterratge de la UVic-UCC a Manlleu haurà d'esperar

El nou cicle formatiu de grau superior sobre dietètica no s'activa perquè no hi ha prou alumnes

Anna Erra, Miquel Torrents i Àlex Garrido, quan es va presentar el cicle, fa mig any
Anna Erra, Miquel Torrents i Àlex Garrido, quan es va presentar el cicle, fa mig any | UVic-UCC
Redacció
30 de setembre del 2022
Actualitzat a les 11:10h
L'aterratge de la UVic-UCC a Manlleu haurà d'esperar. El nou cicle formatiu de grau superior en Dietètica de la universitat, que s'havia de posar en marxa aquest curs i que es va anunciar a bombo i plateret fa uns mesos, no s'ha pogut obrir per falta d'alumnes. 

Aquesta era la primera vegada que s'havien de dur a terme estudis universitaris a la capital del Ter. Per tant, la ciutat esdevenia una seu més de la UVic.

Aquest projecte es va gestar de manera conjunta entre l'Ajuntament de Manlleu, la Fundació Antiga Caixa Manlleu i la mateixa UVic-UCC

Des de l'Ajuntament i la UVic-UCC expliquen que la poca demanda respon a les obres de reforma del centre, que han fet impossible una jornada de portes obertes per donar a conèixer el cicle. Els partits de l'oposició com la CUP i PSC, per la seva banda, consideren que l'equip de govern no ha tingut prou planificació.

A l'antic centre cultural
El cicle -i la nova seu de la UVic a Manlleu- s'havia d'ubicar a l'edifici de l'antic centre cultural, propietat de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, que l'ha cedit a l'Ajuntament. De fet, s'hi estaven fent unes obres per deixar-lo a punt per aquest curs.

El nou curs de dietètica, amb una oferta inicial de 30 places, tenia per objectiu formar professionals capaços d'elaborar dietes adaptades, de controlar la qualitat de l'alimentació i d'analitzar comportaments alimentaris, i planificar activitats per promoure uns hàbits d'alimentació saludables.

L'entesa entre Manlleu i la UVic es remunta el 2016, quan es va arribar a un acord per incorporar a la universitat el Centre d'Estudis de Rius Mediterranis (CERM) del Museu del Ter. Aquest va ser el primer pas que va vincular la ciutat amb la universitat. 
Arxivat a