1 de 10
Porc i Cervesa

​Manlleu engega el «millor Porc i Cervesa de la història»

La fira fa un pas endavant i recupera el format de tres dies, durant tot aquest cap de setmana

Una foto d'arxiu de la fira | Adrià Costa
per Arnau Urgell i Vidal, Manlleu, Catalunya | 30 de setembre de 2022 a les 14:03 |
“Serà el millor Porc i Cervesa de la història”. Així de contundent s'expressava fa uns dies Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica de Manlleu en la presentació d'aquest esdeveniment fix al calendari de fires. Ho feia amb una edició que, a banda de recuperar la normalitat prepandèmica a la plaça Fra Bernadí, aplega tots els elements positius que, separadament, s'havien anat provant els darrers anys.

Aquest fet –juntament amb un notable esforç pressupostari- fan preveure una celebració “superlativa” del certamen, durant tot aquest cap de setmana, del divendres 30 de setembre al diumenge 2 d'octubre. La fira recupera així el format de tres dies.

Cervesa artesana, llonganissa i bona música


La fira té molta història. El seu embrió data del 1982 i, inevitablement, s'emmirallava amb  l'Oktoberfest alemanya. Ràpidament, la gastronomia va assumir un paper clau, al mateix nivell que la cervesa, i la combinació de les dos vessants va acabar conformant una fira amb capacitat d'atracció que en l'edició del 2019 va aplegar vora els 20.000 visitants.

La pandèmia va obligar a fer un parèntesi. Aprofitant aquesta circumstància adversa, l'Ajuntament va apostar per encarregar un estudi que ressitués i modernitzés el certamen. L'aplicació de les conclusions i l'experiència dels darrers anys –juntament amb el pressupost- fan preveure als organitzadors un esdeveniment de primer nivell.

En aquest sentit, es manté el format d'estands de fusta tipus market –“molt instagramejables”, resumia gràficament Sellarès- estrenat el 2019. També s'ha apostat per activitats complementàries de gran nivell així com redefinir l'Aula del Gust, situant-la a Can Puget. Finalment, la música omple els tres dies amb fins a nou propostes adaptades a l'esdeveniment.

L'Ajuntament destaca l'assessorament d'experts del món de la cervesa artesana, de la cuina i de l'organització dels esdeveniments. Unes col·laboracions que passen des de la selecció de la desena de cerveseres artesanes presents, a la presència dels tres cansaladers manlleuencs guanyadors del Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional a les activitats amb persones com el gastrònom Josep Sucarrats, la periodista Carme Gasull o el xef Jordi Coromina, entre altres.

 Consulta aquí el programa complet de Porc i Cervesa 2022 (pdf)

El Porc i Cervesa 2022, en dades

 3 dies
 10 cerveseres artesanes
 10 punts de restauració
 2 food trucks
 10 activitats complementàries
 10 estands de productes alimentaris
 2 empreses de lleure
 9 activitats musicals
 5 plats especials

 

Participació