Arrenca el judici contra l'encarregat d'Esfosa acusat d'assetjament sexual

La defensa demana 5 anys i 2 mesos de presó per a l'acusat, però la Fiscalia ho rebaixa a una multa de 7.200 euros

L'acusat, als jutjats de Manresa, aquest dijous
L'acusat, als jutjats de Manresa, aquest dijous | ACN
Redacció
29 de setembre del 2022
Actualitzat a les 14:28h
El judici contra l'encarregat de la neteja de l'escorxador Esfosa de Vic ha arrencat aquest dijous al jutjat penal de Manresa. L'home s'enfronta a una petició de 5 anys i 2 mesos de presó, que és el que li demana l'acusació particular. Una petició que la Fiscalia rebaixa a només una multa de 7.200 euros.

Grups feministes han acompanyat les dues víctimes, treballadores de l'escorxador, als Jutjats de Manresa. Clara O. Sánchez, del sindicat COS, denuncia que el judici arriba "molt tard" i que el procés ha estat "molt angoixant" per a les víctimes. També creu que aquest cas és només la punta de l'iceberg i que n'hi ha molts més. L'encarregat era treballador subcontractat de l'escorxador i va ser acomiadat quan es va fer pública la denúncia.

En aquest marc, desenes de persones han acompanyat les dues dones fins a les portes dels jutjats de Manresa. Els fets es remunten al 2016, quan segons l'escrit de la Fiscalia, l'acusat va aprofitar-se de la seva situació de superioritat laboral i va amenaçar les dues dones de fer-les fora si no mantenien relacions sexuals amb ell.

En concret, l'escrit fa referència a dues situacions. En la primera, explica que l'acusat va dirigir-se a una treballadora de la neteja del torn de nit amb comentaris com "ets tan puta com totes les dones i et follaré i si no faré que et facin fora' o "aquí mano jo i si jo dic que s'ha de follar doncs s'ha de follar". Uns comentaris que hauria proferit després que ella es negués a fer-li un petó.

L'altre fet denunciat, també recollit als escrits,  va succeir en "nombroses ocasions".  Situa l'acusat entrant al vestuari de dones quan la denunciant s'estava dutxant.  A banda de demanar-li un petó, també li va dir que es deixés veure despullada i fins i tot va demanar-li mantenir relacions sexuals. La dona s'hi va negar en totes les ocasions i ell va reaccionar amb comentaris com "et juro per la meva mare que, si no folles amb mi, t'acomiado".
 

Concentració de suport a les víctimes, al davant dels jutjats de Manresa. Foto: ACN


Les dues víctimes han declarat separades de l'acusat amb una mampara per tal d'evitar qualsevol tipus de contacte visual. Una de les víctimes ha entrat als jutjats acompanyada d'un gos de protecció i teràpia emocional.

L'acusació particular demana 5 anys i 2 mesos de presó per a l'acusat, mentre que la Fiscalia rebaixa la petició a una multa de 7.200 euros. La defensa de l'acusat, de la seva banda, en demana l'absolució.

Arxivat a