El conseller Cambray posa la primera pedra del nou Institut de Gurb

Les obres de l'equipament, que costarà 5,4 milions d'euros, finalitzaran el primer trimestre del 2024

El conseller no ha dubtat en arremangar-se
El conseller no ha dubtat en arremangar-se | Adrià Costa
Redacció
29 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:21h
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha posat aquest dimecres la primera pedra del futur edifici de l'Institut de Gurb. Inicialment a l'acte també hi havia d'assistir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, però a última hora ha suspès la seva agenda pública arran de la qüestió de confiança de Junts.

La construcció del nou edifici té un pressupost de més de 5,4 milions d'euros i ha de substituir els mòduls actuals en què estudien els alumnes. L'obra està previst que finalitzi el primer trimestre del 2024.

El conseller Gonzàlez-Cambray, en la seva intervenció, ha destacat la importància que el futur edifici tindrà per al municipi i per als seus infants i joves: “Arribar a construir l’institut de Gurb no ha estat fàcil i ha calgut afrontar moments de moltes dificultats, però tenir dificultats de vegades és bo. Les dificultats hi són, però si cadascú donem el millor de nosaltres mateixos som capaços de fer grans coses. Encara falta camí, però el resultat final valdrà la pena”.

Per altra banda, l’alcalde de Gurb, Josep Casassas, ha destacat que “l’esforç de tota la comunitat educativa i la implicació dels ajuntaments de Muntanyola, Sant Bartomeu del Grau, Santa Eulàlia de Riuprimer i Gurb que han cregut i creuen fermament en un sistema educatiu públic i de qualitat, com a eix cohesionador i vertebrador de cadascun dels municipis”. També ha volgut agrair “l’esforç titànic de tota la comunitat educativa del centre, però especialment dels equips directius i equips docents que han sabut fer de la necessitat una virtut”.

Tot seguit, Francesc Giménez, director del centre, ha manifestat sentir-se molt emocionat, sobretot recordant els inicis amb la Tresa Pietx i tota la feina, dedicació, i il·lusió, que hi han abocat. Ha remarcat que aquest projecte és possible gràcies el treball en equip de tota la comunitat educativa: “Ara tindrem un espai i uns equipaments adequats per seguir el projecte, que esperem aviat es pugui ampliar amb l’oferta d’estudis postobligatoris de batxillerat”.

A l’acte també hi ha assistit la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit; el president del Consell Comarcal, Joan Carles Rodríguez; la directora de Serveis Territorials, Gemma Boix; i alcaldes veïns, entre altres autoritats.