Desena edició de la Fira de la Mercè, la fira del comerç i la bona teca de Calldetenes

Consulta aquí totes les activitats del certamen, que es farà aquest dissabte 1 d'octubre

Presentació de la fira d'enguany
Presentació de la fira d'enguany | Ajuntament de Calldetenes
Redacció
28 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:51h
Els carrers i places de Calldetenes es tornaran a omplir, aquest dissabte 1 d'octubre,  de comerços, empreses, serveis i productors locals, així com també de concursos, activitats infantils i música, entre molts altres. Torna la Fira de la Mercè, la fira del comerç i la bona teca de Calldetenes. Enguany es compleix la desena edició.

La fira es concentrarà aquest any a la plaça Onze de Setembre i avinguda Pau Casals. Aquests espais es convertiran en un aparador de tota l’oferta que es pot trobar al municipi i en un gran menjador a l’aire lliure.

Tot i que la fira està més concentrada, es continuen diferenciant els diversos espais que la caracteritzen: l’espai gastronòmic (parades i foodtrucks) a davant de l’edifici de l’ajuntament i al carrer Joan Maragall; les botigues al carrer i les parades d’artesania al carrer Verge de Montserrat; també estaran oberts tots els establiments del carrer Gran i de la plaça Vella, i els estands empresarials a i la Fira sobre rodes, a l’avinguda Pau Casals; i l’espai d’activitats, al carrer Girona, amb La Cuineta de la Fira, les activitats infantils i el Concurs de Pintura Ràpida.

Com en les edicions anteriors, l’escenari de la plaça Onze de Setembre aglutinarà la inauguració oficial, amb la diputada de Comerç, Anna Martínez, la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Rosa Vestit, i les autoritats locals, les entregues de premis dels concursos, el showcooking amb Quico Arumí, cap de cuina de Can Jubany, les sardanes i el concert.

Una de les principals novetats d’aquesta edició serà l’esmorzar de pintors i pintores, que donarà el tret de sortida al Concurs de Pintura Ràpida, la ballada de capgrossos amb la mascota de la fira i l’exhibició de Jujutsu tradicional japonès.

Tampoc es deixen de banda les activitats per al públic familiar, el més nombrós entre els centenars de visitants que passen aquest dia per Calldetenes. Aquest any, les propostes es concentren al carrer Girona on s’instal·larà la Cuineta de la Fira i l’espai de jocs lliure per a primera infància amb la Rutlla. Durant al matí, l’Esplai Equinocci preparà dinàmiques i activitats per a infants i joves.

Aquest any, la fira torna a coincidir amb la proposta Benvinguts a Pagès, un cap de setmana en què les explotacions de tot Catalunya obren les portes de casa seva per ensenyar-nos els camps, els ramats, les barques i els obradors. A Calldetenes es pot visitar el mas El Pujol, productors locals de vedelles d’engreix i gallines de posta amb venda directa dels seus productes; i també La Caseta, una explotació familiar de vaquí de llet amb venta de llet, productes làctic i lots de carn fresca.

L’Ajuntament de Calldetenes organitza la Fira de la Mercè en col·laboració amb l'Associació de Comerciants i Serveis de Calldetenes i amb el recolzament econòmic i logístic de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i del Consell Comarcal d’Osona.

 Podeu consultar aquí totes les activitats de la fira