Pep de la Mora agafa el relleu de Carles Banús a l'alcaldia de Tavèrnoles

El nou alcalde apunta a candidat de TAV-JxCAt a les eleccions municipals del maig que ve

Pere Pratdesaba
26 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:31h
Carles Banús passa la vara d'alcalde a Pep de la Mora
Carles Banús passa la vara d'alcalde a Pep de la Mora | Esteve Camps
Carles Banús (TAV-JxCat) va deixar l'alcaldia de Tavèrnoles aquest dissabte, 24 de setembre, tal com ja va anunciar ell mateix fa uns dies. El relleu el va agafar Pep de la Mora, actual regidor d'Esports i Salut, Participació Ciutadana, Medi Natural, Urbanisme i Promoció Econòmica, en un ple extraordinari molt emotiu. Banús ha estat 11 anys al capdavant del consistori, gairebé tres legislatures.


L’acte va omplir de gom a gom la sala de sessions de l’Ajuntament. Hi van assistir representants polítics diversos, com Anna Erra, Miquel Buch, Rosa Vestit o Joan Roca. 

El pas al costat de Banús ja estava pactat en l'acord entre Junts i Tavèrnoles Actiu (TAV), que es van presentar conjuntament a les municipals del 2019. El fins ara alcalde seguirà com a regidor i com a vicepresident primer al Consell Comarcal d'Osona fins a finals de mandat. A partir del proper ple, reduirà dedicació, cosa que li permetrà dedicar més temps a la seva feina d'enginyer de telecomunicació.

En el seu discurs, Banús va repassar la tasca de l’Ajuntament durant aquests tres mandats. Algunes de les actuacions més destacades d'aquest període han estat la reforma del nucli antic, la inversió en serveis o la renovació d'infraestructures, entre d’altres. 

Pep de la Mora, per la seva banda, va ser escollit com a nou alcalde per unanimitat. Tot apunta que serà l’alcaldable de la coalició a les properes eleccions municipals de maig. Ara, segons va explicar, aprofitarà els propers mesos per comprovar si pot “compaginar alcaldia, feina i família”.
 

La sala de sessions de l'Ajuntament de Tavèrnoles es va omplir de gom a gom Foto: Esteve Camps