​Cantus Cölln s'acomiada dels escenaris a l'estrena dels Grans Concerts de Vic

Helena Cànovas portarà a l'Atlàntida una recreació de l'obra de Miquel Llor "Laura a la Ciutat dels Sants"

Presentació  de la dotzena temporada de Grans Concerts
Presentació de la dotzena temporada de Grans Concerts | Toni Carrasco
Redacció
24 de setembre del 2022
Actualitzat el 26 de setembre a les 15:31h
La formació internacional de música antiga Cantus Cölln serà l'encarregada d'inaugurar la dotzena temporada de Grans Concerts al teatre Atlàntida de Vic, segons han anunciat aquest divendres els responsables de la iniciativa. L'actuació serà, a més, el concert de comiat del grup després de 25 anys de trajectòria.

Cada any, el cicle esdevé una oportunitat per poder escoltar grans figures de la música clàssica de l'àmbit internacional al costat de talent català emergent o plenament consolidat. Per a aquesta edició s'ha encarregat una obra de nova creació a la compositora osonenca Helena Cànovas, que estrenarà una recreació de la novel·la de Miquel Llor Laura a la Ciutat dels Sants amb el títol Laura.

El programa inclou sis concerts. A banda dels ja esmentats de Cantus Cölln i d'Helena Cànovas també hi haurà el que protagonitzaran Josep Maria Colom i Quartet Gerhard, que comencen a Vic una nova gira de concerts en celebració del 75è aniversari del pianista.

Una altra de les actuacions suma els talents de la violoncel·lista de 25 anys Mariona Camats, que debuta com a solista a l'Atlàntida de Vic, i del pianista Marc Herèdia, definit pels organitzadors com "un dels més prometedors del moment".

Jordi Domènech presenta i lidera una nova formació instrumental que estrena L'ombra de Farinelli, un projecte vinculat al repertori que antigament era interpretat pels castrati.

Finalment, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), sota la batuta de Marta Gardonlinska, interpretarà la Segona simfonia de Brahms, el Concert per a violoncel de Haydn amb Nicolas Alstaedt com a solista i un poema simfònic del compositor català Felip Pedrell.
 

Grans Concerts de Vic by naciodigital on Scribd

Arxivat a