mobilitat

​Roda de Ter instal·larà més semàfors i radars a la carretera

L'Ajuntament destina 35.000 euros per pacificar el trànsit i augmentar la seguretat viària a la trama urbana

El ple del passat dimarts | Ajuntament de Roda de TEr
per Redacció, 23 de setembre de 2022 a les 10:38 |
Roda de Ter vol millorar la seguretat viària en la seva trama urbana. El ple municipal celebrat el passat dimarts, 20 de setembre, va aprovar destinar 35.000 euros per a la instal·lació de semàfors, senyalètica lluminosa en passos de vianants i radars que activin semàfors quan se supera la velocitat màxima permesa en la carretera que creua el municipi. L’objectiu passa per pacificar el trànsit de vehicles i augmentar la seguretat dels vianants.

En aquest marc, el ple va aprovar una modificació de crèdit d’un total de 59.000 euros que -entre d’altres- permet dotar de 15.000 euros més aquesta actuació. Això complementa la partida inicial de 20.000 euros.


Amb aquesta actuació, el municipi tindrà radars pedagògics a les tres entrades i s'instal·larà senyalització amb balises lumíniques en passos de vianants dels carrers Jacint Verdaguer, Sant Antoni Maria Claret, carrer Cooperativa i en dos punts de l’avinguda Tecla Sala.

Aquesta actuació millorarà "la seguretat de la circulació tant pels vehicles com pels vianants", segons explicava al plenari l’alcalde, Roger Corominas, ja que permetrà visualitzar correctament la situació de passos dels vianants i informar de la velocitat màxima d’accés al municipi.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació