Vic recuperarà la llera del riu Mèder i l'obrirà a la ciutadania

L’Ajuntament aconsegueix una subvenció dels fons regionals europeus per valor de 2 milions d’euros

El riu Mèder passa pel costat de les Adoberies
El riu Mèder passa pel costat de les Adoberies | Josep M. Montaner
Pere Pratdesaba
22 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:10h
L'Ajuntament de Vic recuperarà la llera del riu Mèder i l’obrirà a la ciutadania. Això serà possible gràcies a una subvenció de dos milions d’euros que s’ha atorgat des del FEDER, els fons de desenvolupament regional europeus. 

Així ho ha avançat Anna Erra, en una entrevista al programa “El termòmetre” del Canal Taronja. L’alcaldessa de Vic s’ha mostrat molt satisfeta amb el projecte, que permetrà unir “els dos Vics” i que ha comparat amb la faraònica obra del soterrament de les vies que es va fer a l’època de Jacint Codina.

La millora de l’entorn del riu afectarà tot el pas fluvial per la ciutat, fins a la zona de Genís Antel. Les obres s’iniciaran el 2023 i hauran d’estar executades al cap de dos anys. 

“Cal obrir la ciutat al riu i recuperar-lo com un espai per a la ciutadania. Que l’entorn del Gurri i el Mèder pugui arribar a ser un gran parc de la ciutat”, argumenta Erra. 

El projecte encara està en la seva fase inicial i no s’ha acabat de definir. La finalitat és que al riu “hi hagi més vida”, segons l’alcaldessa.
 
Arxivat a