Manlleu substitueix més de 700 llumeneres per tecnologia led

La mesura suposarà un estalvi anual de gairebé 30.000 euros

Esplanada del colomar
Esplanada del colomar | Ajuntament de Manlleu
Redacció
22 de setembre del 2022
L'Ajuntament de Manlleu ha substituït als carrers del municipi més de 700 llumeneres per tecnologia led. Amb aquesta actuació, a més de les millores d'eficiència i d'estalvi, s'han il·luminat zones que fins ara no tenien enllumenat com l'esplanada del colomar o la Font de la Cadernera. La inversió en millora de l'eficiència energètica s’ha realitzat en el marc del projecte “Autoconsum, biomassa i enllumenat eficient a Osona” presentat pel Consell Comarcal d’Osona a la convocatòria del cofinançament pel PO FEDER.

Un dels cinc objectius de ciutat marcats pel PAM de l’Ajuntament de Manlleu és el d’avançar cap a una ciutat més amable i més sostenible. En aquest sentit, la millora de l’enllumenat públic que permeti tenir un desenvolupament urbanístic atractiu, sostenible i adaptat a les necessitats de la ciutadania és una prioritat i contribueix també a les actuacions locals que es poden fer en la lluita contra l’emergència climàtica. 

En els últims mesos s’han realitzat els treballs de substitució de més de 700 punts de llum en diferents zones de Manlleu i la instal·lació de nou enllumenat en zones fins ara “fosques”. S’han prioritzat les vies principals amb més trànsit i alguns sectors concrets amb demanda ciutadana. Aquesta actuació és una millora de l’eficiència en l’enllumenat que ha de permetre un estalvi de gairebé 30.000 euros l'any.

D’una banda, s’ha fet la remodelació integral de l’enllumenat que afecta des de la resclosa de la Teula fins la pista de la Salle, el Camí del Dolcet, camí del Poquí fins a l’estació de trens, camí vora del canal fins la urbanització de les Hortes, passeres del canal, carrer Serra Sió, esplanada del Pavelló, passeig del Ter vora riu i esplanada del colomar. Dins aquest primer paquet s’ha il·luminat també el tram del passeig del Ter fins a la Font de la Cadernera, recorregut on fins ara no hi havia enllumenat.  

Dues actuacions
En aquesta zona s’han instal·lat 172 unitats de punts de llum (algunes substitució de llumeneres i altres nova instal·lació de columna més llumenera). Aquesta actuació suposarà un estalvi econòmic anual a l’enllumenat de 6.637,40 euros.

D’altra banda s’han fet actuacions a diferents punts de la ciutat, destacant per exemple la totalitat de l’avinguda de Roma, tota la zona del PAE Manlleu (polígons) i part del barri del Puig entre d’altres. S’han instal·lat un total de 589 unitats que han de suposar un estalvi econòmic anual a l’enllumenat de 22.729,23 euros.

Des de l’Ajuntament de Manlleu es continua treballant també amb SECE (concessionària enllumenat) per a la substitució d’altres punts de llum de la ciutat per tecnologia led, per continuar avançant cap a una ciutat més eficient i sostenible.
Arxivat a