pobresa

Torelló impulsa ajuts per ajudar a pagar l'aigua, el gas i l'electricitat a famílies vulnerables

L'Ajuntament obre les sol·licituds, a la qual hi podran accedir persones empadronades al municipi

per Redacció, 21 de setembre de 2022 a les 14:35 |
Una rentadora | Gala Espín
La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Torelló impulsa una nova convocatòria d’ajuts econòmics destinats a subministraments energètics, corresponent a l’any 2022. Aquests ajuts tenen per finalitat ser un suport econòmic per afrontar les despeses bàsiques de subministrament d’energia destinada al consum domèstic (aigua, electricitat, gas, gasoil, butà, llenya, etc.) dels habitatges on resideixen famílies que es trobin en situació de necessitat econòmica i social. Cada persona, família o unitat de convivència podrà presentar una sol·licitud anual, amb un import màxim de 400 euros.

Poden optar-hi les persones i/o famílies empadronades i que visquin a Torelló i que compleixin amb els requisits econòmics d’ingressos que marca la convocatòria. El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins al 31 de desembre o fins a esgotar la consignació pressupostària.


Per accedir als ajuts, les persones i/o famílies beneficiàries han d’estar empadronades a Torelló i viure a l’immoble destinat a ús d’habitatge sobre el qual se sol·licita la subvenció, sense ostentar la titularitat o drets reals sobre cap altre habitatge de lloguer o propietat, a la data de la sol·licitud.

Aquestes persones han de complir els requisits que es fixen com a criteris de concessió i que tenen en compte el nivell d’ingressos, un barem establert en base al llindar de risc de pobresa per composició de la llar a Catalunya que determina l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT).


Les persones interessades en aquests ajuts poden informar-se i presentar la sol·licitud, amb cita prèvia (que cal demanar al tel. 93 859 36 12), a les dependències dels Serveis Socials La Carrera, ronda del Puig, 2. També es pot presentar la sol·licitud i descarregar la documentació necessària al catàleg de tràmits de la seu electrònica de l’Ajuntament.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació