Les comunitats energètiques marquen territori a la fira alTERna't

Manlleu torna a ser la capital de l'economia social i solidària d'Osona

Taula rodona sobre comunitats energètiques amb Som Energia, Gares Bide i Energía Bonita
Taula rodona sobre comunitats energètiques amb Som Energia, Gares Bide i Energía Bonita | Ajuntament de Manlleu
Redacció
21 de setembre del 2022
Actualitzat a les 14:32h
Manlleu es va tornar a convertir aquest diumenge, 18 de setembre, en la capital de l'economia social i solidària d'Osona. El passeig del Ter i el Museu del Ter van acollir al llarg de tot el matí la quarta edició de la fira alTERna't, on les entitats de la xarxa del mateix nom van mostrar part dels seus productes, serveis i activitats a través de paradetes i tallers diversos. Alhora, s'acollia en l'eix central de debat de la jornada a les comunitats energètiques, en la implementació de les quals Osona està sent una comarca pionera.

Una vintena llarga d'entitats van participar al certamen d'enguany, mostrant la diversitat que a hores d'ara ja pot trobar-se entre l'economia social i solidària d'Osona. Des de les entitats socials més tradicionals a altres que des del sector de l'alimentació agroecològica, el món de l'eco-edició o fins i tot l'educació sexual i de prevenció de riscos en els punts lila de la comarca completaven un ampli ventall on entretenir-se al llarg del matí.

Els tallers, que anaven des del tractament del paper i la roba reciclats fins a la cosmètica natural, el planter de llavors o la construcció de caixes niu, entre altres, van tenir la mainada ben entretinguda alhora que s'aprenien els valors propis de l'economia social i solidària. Com cada any, van completar l'espai d'exposició i activitats els jocs de carrer a base de materials reciclats de Katakrak. Un concert de Coloma Bertran i Quim Abramo i un dinar popular van tancar una jornada que des de l'organització es considera un èxit, més venint de dos anys que la fira no s'havia pogut fer per les restriccions de la pandèmia.
 
Arxivat a