urbanisme

Roda de Ter millora nou parcs infantils i en construeix un de nou a l'Atalaia

Les actuacions tenen una inversió de 144.000 euros

per Redacció, 21 de setembre de 2022 a les 10:37 |
Obres al parc de la plaça Espanya | Ajuntament de Roda de Ter
Roda de Ter ha iniciat aquesta setmana les obres de construcció d’un nou parc infantil i actuacions de millora en nou d'altres. Aquestes actuacions s’emmarquen dins del nou Pla Director dels Jocs Infantils que ha analitzat els 24 espais de joc per a la mainada que hi ha al municipi.

Per implantar el pla, l'Ajuntament de Roda de Ter fa una inversió especial de 144.000 euros. Les obres, que són ben visibles ja que les empreses adjudicatàries han començat les obres aquesta setmana, afecten a tots els barris del poble. A més de les millores als diferents parcs, aquesta intervenció permetrà dotar d’un parc infantil al barri de l’Atalaia ja que el pla director va detectar que no en tenia cap. Aquesta estarà a la plaça del Poeta.


El Pla Director dels Jocs Infantils ha estat elaborat pels tècnics municipals i del TAC Osona, empresa que té adjudicat el servei de manteniment. S'han analitzat aspectes com el manteniment o la seguretat, el compliment de totes les normatives, de quines franges d'edat disposa els jocs, ombratge, bancs o espais per seure, punt d'aigua... dels parcs i zones de joc que hi ha a tot Roda de Ter.

La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Roda de Ter, Roser Montané, creu que aquest inventari servirà per tenir "els parcs al dia i en condicions" que cal cuidar especialment perquè els usuaris són "la mainada" i són espais "molt concorreguts".


El pla també preveu que, més enllà de les intervencions importants, es faci un seguiment del manteniment que inclogui aspectes com la neteja general del parc, la neteja de pintades o grafits, revisió dels sorrals... Un cop feta aquesta primera gran intervenció, l’objectiu es anar fent seguiment de l'estat de cada parc i anar-ne fent "revisions" en funció dels recursos disponibles. El document també ha incorporat les opinions recollides en una enquesta que es va fer arribar a les famílies des dels centres educatius de Roda amb 400 respostes.

Aquest setembre entrarà en funcionament el parc nou a la plaça del Poeta i es faran actuacions rellevants en aquests nous parcs i petites actuacions de millora en altres espais. En concret s’actua als parcs de la plaça Catalunya, als del marge esquerre i dret del riu Ter, l’Avinguda Puigmal, la plaça Espanya, la plaça Verdaguer i al carrer Ramon Pujols i Claveras. També s’ha actuat en les zones de joc de l’escola bressol La Llavor i l’escola Mare de Déu del Sòl del Pont. En aquest cas, les actuacions es van avançar a l’estiu per poder-les tenir a punt amb l’inici del curs escolar. També es faran actuacions, de menys volum, a la plaça Sebastià Álvarez, a la plaça del barri dels Pèlics, al barri de Santa Tecla i polígon El Puig Vell.


Inicialment, s'havia previst actuar en menys parcs, però la licitació a la baixa que van fer les empreses que optaven als diferents lots han permès ampliar el nombre de zones infantils on s'actua. La primera fase es completarà amb el nou Skaterpark que es licitarà als pròxims mesos. Aquest equipament que es troba a tocar de l'institut es va haver de retirar a causa del seu mal estat.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació