turisme cultural

Els 11 museus d'Osona impulsen un joc cultural que convida a visitar-los

“El misteri del lladre de museus d’Osona" té l’objectiu d’apropar els museus a famílies i joves des d’una visió global de comarca

per Redacció, Vic, Catalunya | 21 de setembre de 2022 a les 10:20 |
Uns joves que han participat al joc | Consell Comarcal d'Osona
Els 11 museus d’Osona ofereixen de forma conjunta una nova proposta cultural i de lleure als seus visitants: convertir-se en investigadors per resoldre el “Misteri del lladre de museus”. Es tracta d’un joc que planteja una sèrie de robatoris que s’han produït en els diferents espais que conformen la Xarxa de Museus d'Osona. Es desconeix la identitat del lladre i per això els visitants han de contribuir a identificar aquest individu, que s’ha batejat com “El Fantasma”.

Un quadern, en format paper que es troba en els diferents museus, acompanya als qui s’atreveixin a realitzar el joc durant la seva visita a tots els museus. Aquest suport ofereix les eines necessàries per resoldre els enigmes que es plantegen en cadascun dels museus. Una combinació entre jeroglífics, engranatges, dibuixos, encreuats, sopes de lletres o ”paraulògics” ens portaran a resoldre el misteri.

Aquesta iniciativa conjunta entre Osona Turisme i l’àrea de Cultura del Consell Comarcal d’Osona proposa una ruta per tota la comarca per poder visitar els museus del territori i conèixer el ventall de temàtiques que tracten. Així  mateix, de retruc el visitant pot complementar l’excursió amb la descoberta d’altres indrets emblemàtics de la comarca i conèixer en detall el patrimoni, la història i les tradicions d’ “Osona, la Catalunya Autèntica”.

En finalitzar el joc, tots aquells investigadors que hagin trobat les respostes sobre la identitat de lladre, quines obres ha robat i on les ha amagat, rebran una recompensa.

Llistat de museus participants

MEV, Museu d'Art Medieval
Museu del Ter
Monestir de Sant Pere de Casserres
Parc Arqueològic el Camp de les Lloses
Museu de l'Art de la Pell
Museu Arqueològic de l'Esquerda
Fundació Miquel Martí i Pol
Casa Museu Verdaguer
Museu de la Torneria
Espai Montseny
Espai Perot Rocaguinarda - Escape Perot

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació