​Manlleu es prepara per al «millor Porc i Cervesa de la història»

La fira fa un pas endavant i recupera el format de tres dies: del 30 de setembre al 2 d'octubre

Presentació del Porc i Cervesa 2022
Presentació del Porc i Cervesa 2022 | Adrià Costa
20 de setembre del 2022
Actualitzat el 05 d'octubre a les 9:21h
“Serà el millor Porc i Cervesa de la història”. Així de contundent s'expressa Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica de Manlleu en la presentació d'aquest esdeveniment fix al calendari de fires. Ho fa amb una edició que, a banda de recuperar la normalitat prepandèmica a la plaça Fra Bernadí, aplega tots els elements positius que, separadament, s'havien anat provant els darrers anys. Aquest fet –juntament amb un notable esforç pressupostari- fan preveure una celebració “superlativa” del divendres 30 de setembre al diumenge 2 d'octubre.

Cervesa artesana, llonganissa i bona música
La fira té molta història. El seu embrió data del 1992 i, inevitablement, s'emmirallava amb  l'Oktoberfest alemanya. Ràpidament, la gastronomia va assumir un paper clau, al mateix nivell que la cervesa, i la combinació de les dos vessants va acabar conformant una fira amb capacitat d'atracció que en l'edició del 2019 va aplegar vora els 20.000 visitants.

La pandèmia va obligar a fer un parèntesi. Aprofitant aquesta circumstància adversa, l'Ajuntament va apostar per encarregar un estudi que ressitués i modernitzés el certamen. L'aplicació de les conclusions i l'experiència dels darrers anys –juntament amb el pressupost- fan preveure als organitzadors un esdeveniment de primer nivell.

En aquest sentit, es mantindrà el format d'estands de fusta tipus market –“molt instagramejables”, resumeix gràficament Sellarès- estrenat el 2019. També s'ha apostat per activitats complementàries de gran nivell així com redefinir l'Aula del Gust, situant-la a Can Puget. Finalment, la música omplirà els tres dies amb fins a nou propostes adaptades a l'esdeveniment.

L'Ajuntament destaca l'assessorament d'experts del món de la cervesa artesana, de la cuina i de l'organització dels esdeveniments. Unes col·laboracions que passen des de la selecció de la desena de cerveseres artesanes presents, a la presència dels tres cansaladers manlleuencs guanyadors del Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional a les activitats amb persones com el gastrònom Josep Sucarrats, la periodista Carme Gasull o el xef Jordi Coromina, entre altres.

 Consulta aquí el programa complet de Porc i Cervesa 2022 (pdf)

El Porc i Cervesa 2022, en dades

 3 dies
 10 cerveseres artesanes
 10 punts de restauració
 2 food trucks
 10 activitats complementàries
 10 estands de productes alimentaris
 2 empreses de lleure
 9 activitats musicals
 5 plats especials

Presentació a Kom Beer
La presentació del Porc i Cervesa 2022 s'ha realitzat aquest dimarts a les instal·lacions de Kom Beer. Es tracta d'una cervesera artesanal que, procedent de la Garriga, ha aterrat fa pocs mesos a la capital del Ter. “Ho hem fet amb molt bon peu i ens sentim molt benvinguts”, ha destacat Albert Raurell, un dels impulsors d'una marca que ha ocupat les instal·lacions de la desapareguda Pilster.

“No només cal destacar el seu producte sinó la implicació en les activitats del poble com es demostra amb el Porc i Cervesa”, ha afegit el regidor Eudald Sellarès. La marca –amb clares reminiscències ciclistes- serà una de les 10 que participaran a la fira i també protagonitzaran la punxada de barril de la inauguració del divendres 30 de setembre. Serà, per cert, un tast gratuït per a tothom qui tingui el got de la fira.
Arxivat a