Manlleu i Agbar renoven el fons de solidaritat per ajudar famílies vulnerables

La companyia d’aigua i l’Ajuntament destinaran 20.000 euros a pagar el rebut de l’aigua a persones que no ho puguin assumir

Una aixeta d'aigua
Una aixeta d'aigua | Cedida
Redacció
20 de setembre del 2022
L’Ajuntament de Manlleu i Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals al municipi, han renovat el fons de solidaritat a la localitat, adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front. Per aquest any, s'hi destinaran 20.000 euros.

Des de l’any 2016, s’ha destinat un total de 53.700 euros i s’han beneficiat 500 famílies per garantir així el subministrament d’aigua a tothom. Els rebuts pagats durant aquests anys han estat 869.

El fons de solidaritat és un ajut que aporta la companyia d’aigua i l’Ajuntament, i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Agbar a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial comunicat pels serveis socials.

El regidor de Serveis Socials de Manlleu, Pere Compte, destaca “la importància que té el compromís de les empreses de subministraments amb les famílies i les persones més vulnerables, sobretot en moments com els que estem vivint, amb una crisi energètica que genera moltes incerteses a diferents nivells”.

La gerent d’Agbar, Esther Guirado, ha afirmat que “impulsem el cicle social de l’aigua per
garantir el subministrament a totes les persones". I afegeix: "És en aquest sentit que, amb aquest fons de solidaritat que renovem a Manlleu, facilitem l’accés a l’aigua a aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. I treballem amb l’Ajuntament de Manlleu per detectar amb rapidesa aquests casos i oferir-los solucions”.
Arxivat a