Un de cada deu testos d'alcoholèmia al MMVV dona positiu

Els Mossos valoren positivament que no hi hagi hagut incidents però alerten de les altes taxes d’alcohol entre els conductors

Concert d'Stay Homas
Concert d'Stay Homas | Xavi Torrent/MMVV
Pere Pratdesaba
19 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:57h
El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que ha tancat portes aquest dissabte, ha tornat a la normalitat, sobretot pel que fa als concerts al carrer. Això ha permès tornar a les xifres d’assistència de la prepandèmia: l’organització calcula que han hagut unes 120.000 persones en quatre dies.

Pel que fa a la delinqüència, els Mossos d’Esquadra han recopilat les dades d’aquests quatre dies i n’han fet una valoració agredolça. Per un costat, satisfacció màxima perquè no hi ha hagut cap incident destacat al festival, ni baralles, ni ferits, un fet poc habitual en concentracions d’aquest tipus. La situació, però, és completament diferent a la carretera.

Els Mossos d’Esquadra han desplegat 11 controls d’alcoholèmia a les carreteres de Vic i els voltants des de dijous i fins a la matinada de diumenge, segons ha explicat una portaveu del cos a Osona.com.

En aquests, s’han fet lectures a 617 persones, de les quals n’han sortit 60 de positives, gairebé un 10%, una xifra “molt elevada”, segons reconeixen des de la mateixa policia.

Dels 60 testos positius, 52 corresponen a una alcoholèmia administrativa i cinc a alcoholèmies penals (més de 0,60 grams per litre expirat). També hi ha una persona que ha donat positiu en droga administrativa i una altra en droga penal.

Un detingut que va fugir de la policia
Durant els dies que ha durat el MMVV només hi ha hagut un detingut, a la C-154. El conductor d’un vehicle va fer cas omís dels agents que hi havia en un control i fa fugir corrents. Els mossos el van perseguir i el van aconseguir enxampar uns quilòmetres més avall.

El conductor no tenia permís de conduir ni se l’havia tret mai. A més, va marcar 0,43 grams per litre expirat en alcoholèmia i positiu en drogues PHC i cocaïna.

L’home va ser detingut pels delictes de desobediència, conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues, i conducció sense el permís corresponent.

Arxivat a