1 de 10
Mancomunitat la Plana

La Mancomunitat la Plana compleix 40 anys en plena forma

L'acte, que es va celebrar a la seu de l'ens a Malla, va tenir un moment de record per a Ferran Teixidó

Dibuix per recordar Ferran Teixidó | MLP
per Redacció, Vic, Catalunya | 19 de setembre de 2022 a les 11:47 |
La Mancomunitat la Plana va celebrar aquest dissabte, 17 de juny, els seus 40 anys. L’acte, que es va fer a les instal·lacions de l'entitat a Malla, va comptar amb la presència del director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire; representants polítics que han format part dels òrgans gestors de l’ens des de la seva constitució fins a l’actualitat; càrrecs electes dels 13 pobles i treballadors de l'entitat. 

Hi van ser presents, també, representants de la Generalitat de Catalunya, amb la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit; els directors de Serveis Territorials, Ferran Martínez i Josep Arderiu; de la Diputació de Barcelona, amb Marc Verdaguer, diputat president delegat de l'Àrea d'innovació Governs Locals i Cohesió Territorial; i el Consell Comarcal, amb el president Joan Carles Rodríguez i els vicepresidents Carles Banús i Margarida Feliu. També representants d’entitats amb les que col·labora la Mancomunitat com la Fundació Areté, Tac Osona, Creacció, Associació Tapís, etc.


La jornada va començar a les 10 del matí amb jocs reciclats de Guixot de 8 i esmorzar per al personal de la Mancomunitat i les seves famílies. Cap a les 11 es va rebre Peraire, que va poder visitar les instal·lacions i signar el llibre d’honor acompanyat pel president de l'entitat supramunicipal, Pere Medina, i membres de la junta de govern.

A partir de les 12 del migdia es va iniciar l’acte institucional amb les paraules de benvinguda de Pere Medina, que va aprofitar per repassar les diverses àrees de serveis a les persones que presta la Mancomunitat cada dia a 35.000 persones i per reivindicar l’excel·lència d’aquets serveis. “Com a mancomunitat voluntària, si els municipis membres no n’estiguessin contents ja n’haurien marxat”, va dir.


L’acte va seguir amb una taula rodona amb el president i els expresidents Joan Redorta i Lluís Verdaguer i l’expresidenta Anna Magem. Quatre vídeos protagonitzats per personal de la Mancomunitat van guiar la conversa que va versar sobre el sentit de l'ens, l'atenció a les persones com a motor de l’entitat, la preocupació sempre present pel medi ambient, la persona al centre, la innovació com a guia,...

Joan Redorta, fundador i primer president de l’ens, va explicar la creació de la Mancomunitat com una suma d’esforços, un “posar el nosaltres per davant del jo” amb vocació de servei.


Lluís Verdaguer va remarcar el sentiment de pertinença i de compromís amb el servei públic de l’equip humà de la Mancomunitat. I va recordar que “hem estat i som pioners amb tot: amb els serveis funeraris públics, amb la recollida porta a porta, amb l’àrea bàsica de serveis socials...

Anna Magem hi va afegir que la Mancomunitat “és innovadora de mena”, “ja va néixer innovant”, amb una vocació municipalista que s’avançava a la creació dels consells comarcals.

Per tancar l’acte Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya, va esperonar la Mancomunitat a seguir essent un exemple de país.

I un cop acabats els parlaments, el dibuixant Toni Ortiz va fer el seu espectacle "Cubiart" dedicat a Ferran Teixidó, un emotiu homenatge al desaparegut president. 
 

L'acte es va iniciar amb jocs de cucanya Foto: Mancomunitat la Plana

 

Participació