​El MMVV aplaudeix «Caminos», el nou projecte de Chicuelo que explora noves sonoritats del flamenc

David Gómez, Martin Meléndez i Karen Lugo acompanyen el guitarrista a l'escenari

Estrena de l'espectacle «Caminos» de Chicuelo al MMVV.
Estrena de l'espectacle «Caminos» de Chicuelo al MMVV. | ACN
Redacció
16 de setembre del 2022
Juan Gómez, Chicuelo, és un dels guitarristes més rellevants del panorama actual del flamenc i un dels compositors més prolífics de les últimes generacions. En el seu últim projecte, titulat Caminos, que ha presentat aquest vespre al Mercat de Música Viva de Vic, s'acompanya de tres grans artistes: David Gómez (bateria), Martin Meléndez (violoncel) i el ball de Karen Lugo. I l'escenari del Teatre Atlàntida ha estat testimoni de la connexió que s'estableix entre tots quatre. Tangos, alegries, buleries i altres gèneres musicals protagonitzats per una formació insòlita que obre nous camins sonors al flamenc. En declaracions a l'ACN, Chicuelo ha explicat que tenia ganes de desmarcar-se dels seus projectes anteriors i d'explorar "nous camins".

A principis de setembre, Chicuelo va llançar el single Calle de la Cera, el primer avançament del nou disc Caminos, que es publicarà en format digital aquest mes de setembre. Aquest dijous ha estrenat el seu nou treball al MMVV davant d'un públic entregat.

En una entrevista amb l'ACN, Chicuelo ha dit que amb anterioritat havia treballat, de manera separada, amb la bateria i el violoncel però "mai de manera conjunta". "Normalment els guitarristes de flamenc anem acompanyats de percussió o palmes, però per desmarcar-me dels projectes anteriors vaig decidir fer-ho així perquè el missatge i el so fossin diferents", ha relatat el músic. De fet, expressa que "tot són camins que, al final, ens porten a la música, però per aquests camins encara no hi havia passat mai".

El repertori de Caminos va des d'una cançó de bressol fins a un homenatge a Djiango Reinhardt passant per buleries i tangos. Chichuelo ha avançat que són temes que "comencen amb un tempo i acaben amb un altre. Passen per diferents llocs i això ho fa més divertit".

Chicuelo es mostra molt satisfet amb el resultat del disc i creu que, fins i tot, és millor del que s'esperava. "No és que tingués dubtes del que feia, sinó que amb aquesta formació no sabia realment el que em trobaria en un estudi. El directe sí que funciona molt bé, però un estudi és diferent i estic molt content", admet.

Arxivat a