Alba Morena porta a Vic un tastet del seu nou projecte de música electrònica amb David Soler i Marcel Bagés

La cantant i compositora traurà el seu nou treball el febrer de l'any vinent

Alba Morena i Marcel Bagès presenten el seu treball al MMVV.
Alba Morena i Marcel Bagès presenten el seu treball al MMVV. | ACN
Redacció
14 de setembre del 2022
La cantant i compositora Alba Morena ha actuat aquest dimecres al Mercat de Música Viva de Vic. Ho ha fet acompanyada de David Soler i Marcel Bagés a la taula de mescles i en format de showcase davant de professionals i programadors. Durant l'actuació, ha presentat alguns dels temes que formaran part del seu nou treball que sortirà el febrer de l'any vinent. L'artista ha explicat a l'ACN que emprèn una nova etapa amb sons de pop no conceptual i música electrònica. També ha admès que li fa il·lusió poder-ho mostrar al Mercat de Música Viva perquè "és on tothom presenta coses". El festival ha obert aquest dimecres les portes i s'allargarà fins al 17 de setembre amb una seixantena de concerts, dels quals una tercera part son estrenes.

La sala gran del Teatre Atlàntida ha acollit aquest dimecres la presentació de l'últim projecte d'Alba Morena. L'artista de Salou emprèn una nova etapa acompanyada de David Soler i Marcel Bagés a les taules de mescles. Després de treure el seu primer treball autoeditat, Las dos edades (2021), sent que inicia un nou camí a partir de les cançons que ha composat i editat al seu estudi. Un material que va compartir amb Soler i Bagés i que ells han "retocat" i aportat el seu bagatge. El resultat final és un projecte a sis mans que parteix de les seves composicions. Morena es mostra agraïda i "feliç" pel que creu que és un "nou començament i un nou viatge" amb dues figures que porten temps ja a la indústria musical.

Amb 22 anys, la cantant defuig d'etiquetes i admet "no saber exactament què fa bé" perquè beu de molts estils diferents. Com a artista, s'ha format professionalment en violí clàssic, cant líric i també cant jazz al Taller de Músics (ESEM) i ha treballat amb músics com Perico Sambeat i Cora Novoa. En relació a aquest nou treball, afirma que "cada cançó és un món i dins de cada cançó hi ha més exagerat un estil d'un altre", alhora que també ha intentat intercalar cançons "ballables" amb d'altres "més íntimes" i oferir aquest contrast. Pel que fa a les lletres, diu que l'únic fil conductor és la seva veu i que els temes són "petites píndoles, experiències i anècdotes que ha sentit".

El febrer de l'any vinent té previst recopilar els nou temes d'aquest últim projecte en un EP, que encara no té títol. La idea és que, més endavant, també pugui formar part d'un disc i amb un segell discogràfic. De moment, però, ha decidit tirar-ho endavant pel seu compte amb els mitjans que té a l'abast. "M'agrada fer les meves demos a casa; això ho he fet amb el mòbil, després ho he mesclat", afegeix. I es pregunta si es pot considerar una productora per editar-se el seu propi material. "A vegades treure les coses sense segell és com tirar-les a la brossa, a nivell d'Spotify, perquè no arriba a molta gent. Però jo estic molt contenta", diu. 
 

Alba Morena i Marcel Bagès presenten el seu treball al MMVV. Foto: ACN.


Contenta de portar-ho al Música Viva
Actuar al festival de Vic ha estat una alegria. "Des de fa anys no paro de sentir el seu nom, és un lloc on tothom presenta coses i és un dels millors per portar un projecte que està començant", remarca.

El certamen ha obert portes aquest dimecres, recuperant la plena presencialitat dels espectacles i de les jornades professionals així com els concerts de gran format. L'espectacle inaugural serà aquest vespre amb el concert de Núria Graham que estrenarà el seu darrer treball Cyclamen en la seva única actuació a Catalunya abans d'emprendre la gira als Estats Units.

Arxivat a