​Dani Nel·lo aterra al Mercat de Música Viva de Vic amb l'acció i diversió del seu «organtrio»

El saxofonista presenta les noves creacions del nou trio a base d'orgue, guitarra i bateria

El saxofonista Dani Nel·lo.
El saxofonista Dani Nel·lo. | ACN
Redacció
14 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:30h
El saxofonista Dani Nel·lo presenta aquest dijous al Mercat de Música Viva de Vic el seu nou trio a base d'orgue, guitarra i bateria. El músic portarà el particular "organtrio" amb un recull de composicions pròpies. En una entrevista amb l'ACN, Nel·lo explica que la proposta Dani Nel·lo Organ Trio que portarà a Vic és "diversió" i "acció" i que estilísticament és "diversa" i pot anar des del rhythm&Blues, al soul-jazz fins al punk. "La paleta sonora és enorme i la dinàmica és del més suau al més agressiu en pocs segons", detalla. Pel saxofonista la fira musical és una "eina brutal", "ajuda" per arribar a nous programadors i sempre li ha generat "fruits" amb "bons contactes".

"El mercat és un mitjà fantàstic perquè professionals i no professionals coneguin la música que es fa arreu del país. És una manera de concentrar propostes i que la gent les vegi. A nivell professional és una eina brutal que s'ha de cuidar", destaca sobre el certamen. El saxofonista constata que el col·lectiu de músics ha de guanyar més "autoestima" i treballar de forma més conjunta com a sector.

Duran l'entrevista, Nel·lo apunta que a Vic farà la presentació oficial d'una nova formació amb la Dani Nel·lo Organ Trio i ha opinat que és un particular homenatge a aquella música que ha sentit al llarg de la vida. "És un projecte que he fet amb molta il·lusió i respecte", destaca.

L'artista reconeix que un dels aspectes que més l'ha sorprès és la "contundència" de l'òrgan trio amb el saxo i ha recordat que és una música que va sorgir el segle passat. "A diferència dels Mambo Jambo, aquí tenim molt més matís", afirma.

Finalment, aplaudeix la "transversalitat" del jazz i ha reivindicat l'"originalitat" dels seus temes. Nel·lo està acompanyat per Gerard Nieto a l'orgue, Martín Burguez a la guitarra i Ramón Angel Rey a la bateria.

Arxivat a