Núria Graham inicia la gira de presentació del nou disc «Cyclamen» al Mercat de Música Viva de Vic

El quart àlbum presenta un viatge a través de preguntes existencials, diàlegs amb la naturalesa i somnis

 La cantautora Núria Graham.
La cantautora Núria Graham. | ACN
Redacció
13 de setembre del 2022
La cantautora Núria Graham inaugurarà aquest dimecres el 34è Mercat de Música Viva de Vic amb la premiere del seu quart àlbum Cyclamen. De la mà dels segells discogràfics americans Verve Forecast i New Deal i amb el productor Blake Mills, es tracta d'un disc produït per la catalana carregat de "subtils" arranjaments orquestrals. Yes, It's Me, The Goldfish! és el primer tema que s'avança del nou disc que a banda de la presentació a Vic recorrerà els Estats Units d'Amèrica (EUA), farà 22 concerts a diferents ciutats europees i realitzarà tres concerts per donar-se a conèixer a Barcelona, Madrid i Girona. El treball és un viatge a través de preguntes existencials, diàlegs amb la naturalesa, somnis i visions premonitòries.

Amb Yes It's Me, The Goldfish! es representa el primer personatge dels diversos narradors existents al disc. El piano, una guitarra clàssica oxidada, la bateria i un paper fonamental de la producció conflueixen amb una explosió melòdica de saxo i flautes. La cançó explica la història d'un peix daurat que neda dins d'una peixera i mira al futur a través del vidre. Llavors el peix s'adona que dins d'aquell espai pot trobar totes les respostes que ha estat buscant.

L'univers del disc es completa amb una portada pintada sobre una fotografia en blanc i negre d'Ingrid Ferrer i una peça de vídeo, també en blanc i negre i rodada en 16 mm, gravada una tarda de pluja en un riu de la Catalunya rural dirigit per Marc Cuscó.

En declaracions a l'ACN, Graham ha reconegut que inaugurar el Mercat de Música Viva de Vic amb el nou treball "fa respecte" a més a més se suma el fet que l'artista fa temps que no actua a Vic com a conseqüència de la pandèmia. Fer un concert a Vic davant molts amics i família li genera una "pressió extra".

Graham ha explicat que el nou àlbum que presentarà a Vic ha estat "bastant llarg" de realitzar. "Ha estat un any d'aprendre molt, experimentant al màxim. No sabia cap on anava, les cançons del disc m'han anat portant per llocs on jo no m'havia plantejat", ha subratllat. La cantautora ha definit el disc com un "viatge propi d'autoconeixement". "Em sento com un personatge a la deriva que volia anar a buscar una cosa i no sé com, però he tornat a casa", ha explicat.

Inaugurar la fira musical serà "tot un honor" perquè des de petita que Graham hi ha descobert grups. "Per mi sempre ha estat un moment on comencen moltes coses. No hi ha millor lloc per tocar i presentar el disc que a l'Atlàntida", ha sostingut.

L'artista ha celebrat el retorn de la normalitat després de la pandèmia. Ha recordat que durant la Covid-19 va deixar de gaudir dels concerts. "Eren una cosa a mitges. Estaves allà assegut a dos metres de les persones. Semblava que féssim un pur tràmit", ha lamentat. "La música és socialització i si et sents alineat en un concert és ben estrany", ha reflexionat.

Graham s'ha mostrat contenta pel futur que li espera. "Estic col·laborant amb gent amb qui sempre havia volgut fer-ho", ha concretat respecte a les discogràfiques i productors americans. "Ja penso en el proper disc i en els temes. Encara que potser no gravo fins d'aquí a 2 o 3 anys, sempre tinc l'antena posada", ha expressat.
Arxivat a